NFC-platform Nederland komt pas in 2013

Het in Nederland lanceren van betalen via nfc-chips wordt uitgesteld tot de eerste helft van 2013. Het Nederlandse consortium van banken en telecomaanbieders hadden de introductie voor 2012 gepland, maar T-Mobile stapte in 2011 uit het consortium waardoor de overige partijen meer moeten investeren. Ook moet er nog goedkeuring komen vanuit Europa.

Het is vooral de oprichting van een centrale serviceorganisatie die roet in het eten gooit. De NMa adviseerde het consortium namelijk eerst toestemming te vragen aan de Europese Commissie voor zo'n organisatie, schrijft Tweakers.net. Die goedkeuring is nodig vanwege de marktpositie van deelnemende banken.

T-Mobile

Het gaat om banken de ABN Amro, ING en Rabobank. De telecomproviders zijn KPN en Vodafone, nadat T-Mobile eruit stapte omdat het moederbedrijf Deutsche Telekom geen aandeelhouder wil zijn in de op te richten serviceorganisatie. T-Mobile vertelde weblog NFC Times dat het niet zeker is of ze hun investering terugverdienen. Er is namelijk een grote inleg nodig voor het opbouwen van de infrastructuur en het zal even duren voor het geld is terugverdiend met transactieheffingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-05T10:28:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.