Western Digital hervat schijfproductie in Thailand

Dit artikel delen:

Hardwareleverancier Western Digital (WD) start weer gedeeltelijk met het produceren van harde schijven in zijn fabrieken in het Thaise Bang Pa-In. Een tweede fabriek in de stad Navanakorn gaat binnen twee weken open als het water is weggepompt.

Volgens John Coyne, ceo van Western Digital, zijn de herstelwerkzaamheden in Bang Pa-In bijna afgerond. Na 15 oktober 2011 stond het water in deze fabriek bijna twee meter hoog. Op 17 november werd het terrein droog gepompt, op 26 november werd de stroomvoorziening hersteld en op 30 november werd de productie van harde schijven hervat. Het water is mede weggepompt met behulp van duikers van de Thaise marine. Zij wisten machines die lees/schrijfkoppen (sliders) voor harde schijven maken te ontmantelen, zodat ze konden worden opgeknapt. Western Digital heeft nog een sliderfabriek in aanbouw in Penang in Maleisië. Vanaf maart 2012 worden daar lees/schrijfkoppen geproduceerd.

In de andere harde schijffabriek van WD in Thailand, op het industrieterrein Navanakorn, staat het water nog meer dan een halve meter hoog. Verwacht wordt dat het industrieterrein binnen tien dagen droog gepompt zal zijn. Daarna kan het schoonmaken en opknappen beginnen.

Boete van 525 miljoen dollar

Western Digital moet het komend kwartaal extra geld vrijmaken. Zo moet er ongeveer 225 miljoen tot 275 miljoen dollar worden vrijgemaakt voor de overnamekosten van Hitachi Global Storage Technologies (HGST). Western Digital moet nog wachten op groen licht van de Europese mededingautoriteiten om HGST over te nemen.

Verder moet er nog geld vrij worden gemaakt voor een rechtszaak met concurrent Seagate. Western Digital is in de Amerikaanse staat Minnesota veroordeeld tot het betalen van een boete van 525 miljoen dollar aan Seagate omdat het bedrijfsinformatie wist te bemachtigen via een ex-werknemer van Seagate. Western Digital is in beroep gegaan. Daarnaast is er nog eens vijftig miljoen dollar vrijgemaakt voor de materiële schade en herstelwerkzaamheden in Thailand.

Naar verluidt kunnen leveranciers van harde schijven dit kwartaal maximaal 120 miljoen eenheden produceren. Dat is volgens Western Digital te weinig omdat dit kwartaal een vraag is naar 170 tot 180 miljoen eenheden. Er is dus een tekort van vijftig tot zestig miljoen harde schijven. Daardoor kunnen ook minder pc's geproduceerd worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-06T09:32:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.