Cisco pakt marktaandeel ethernet switches terug

Netwerkleverancier Cisco wist in het derde kwartaal van 2011 3 procent meer marktaandeel te pakken in de wereldwijde markt voor ethernet switches. Dit meldt onderzoeksbureau IDC in zijn recent uitgebrachte Worldwide Quarterly Enterprise Networks Tracker.

Cisco heeft in de markt voor Layer 2/3 ethernet switches een marktaandeel van 66,5 procent. Dat was in het derde kwartaal van 2010 nog 63,8 procent. In de markt voor 10 gigabit ethernet switches heeft Cisco een nog groter marktaandeel van 73 procent.

De groeicijfers komen na een grote reorganisatie waarbij de netwerkleverancier weer meer focus op de zakelijke markt heeft gericht. Hierbij werd afscheid genomen van consumentenproducten zoals de Flip-camera. Tevens werd een grootschalig netwerkoffensief aangekondigd tegen concurrenten zoals Juniper, HP en Huawei.

Cisco leverde in het derde kwartaal van 2011 goede cijfers af. Volgens ceo John Chambers wordt alles op alles gezet om verder groeien op het gebied van datacenters, cloud computing, samenwerkingsoplossingen, video, switches en routers. Recentelijk werd door Cisco het raamwerk CloudVerse aangekondigd en werd er een speciale clouddivisie opgezet.

Meer vraag naar ethernet switches

De wereldwijde markt voor ethernet switches groeide in het derde kwartaal met 6,1 procent naar een omzet van 5,9 miljard dollar. In het tweede kwartaal van dit jaar groeide de markt met 10,9 procent. Er was met name meer vraag vanuit Azië en de landen rond de Stille Zuidzee.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-08T09:23:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.