Dimension Data boekt 5,8 miljard dollar omzet

Systeemintegrator en netwerkspecialist Dimension Data rapporteert goede resultaten over het boekjaar 2011 dat eindigde op 30 september 2011. De omzet nam toe met 14,8 procent en kwam uit op 5,79 miljard dollar. In 2010 bedroeg de omzet 4,74 miljard dollar. De operationele winst groeide in het boekjaar 2011 met dubbele cijfers: 10,8 procent. Hoeveel de nettowinst was wil de dienstverlener niet zeggen.

Dimension Data, dat ook in Nederland actief is, maakt deel uit van het Japanse telecombedrijf NTT Group. Dimension Data dat veel groei op het gebied van systeemintegratie en managed services. De omzet uit deze diensten nam toe met 15,5 procent, vooral in Europa, Azië en Australië. 78 procent van de omzet komt uit systeemintegratie. Dat leverde 4,5 miljard dollar omzet op met een winst van 202,7 miljoen dollar.

Brett Dawson, ceo van Dimension Data, zegt dat tijdens een onrustige wereldeconomie en lastige marktomstandigheden er dubbele groeicijfers geboekt zijn. In de komende twaalf maanden richt Dimension Data zich op het uitbreiden van zijn cloud-oplossingen, dienstenportfolio en wereldwijde cloud-infrastructuurplatform, aldus Dawson. 'De overname van OpSource in juli 2011 en het oprichten van onze cloud-business unit zijn belangrijke stappen in het versnellen van onze cloud computing-strategie.'

Over Opsource

Opsource biedt zijn klanten het infrastructuurplatform Opsource Cloud dat kan worden ingezet voor applicatiebeheer, change management, performance management en applicatie-optimalisatie. Met Opsource Cloud kunnen organisaties, zoals isv's en service providers, software as a service (SaaS)-diensten aanbieden. Deze clouddiensten zijn een aanvulling op andere specialisaties van Dimension Data, zoals virtualisatie, datacenter, storage, managed services, hosting en it-outsourcing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-14T15:31:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.