Mainframe Martinair naar PinkRoccade

Martinair verhuist zijn mainframe naar het rekencentrum van PinkRoccade in Apeldoorn. Het vijfjarig contract heeft een orderwaarde van vijf à zes miljoen euro.

Martinair verwacht met de uitbesteding een kostenbesparing te kunnen behalen. Het hoeft niet meer rekening te houden met vervangingsinvesteringen op termijn. Ook denkt de luchtvaartmaatschappij dat implementaties en systeemaanpassingen sneller kunnen worden uitgevoerd, nu het IBM-mainframe naar de PinkRoccade-omgeving wordt overgezet. Martinair gebruikt het mainframe voor het draaien van reseveringssystemen, het maken van vluchtplannen en het uitwisselen van gegevens met buitenlandse vestigingen.

Drie mainframebeheerders moeten naar de automatiseerders overstappen. Volgens een woordvoerder van Martinair hebben ze bij Pink een beter toekomstperspectief, maar volgens een ingewijde is het drietal niet blij met de overgang. De it-afdeling van Martinair is circa honderd man groot. De zegsman stelt er dat op dit moment geen andere, concrete uitbestedingsplannen zijn, maar sluit dit in de nabije toekomst niet uit.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-11T11:38:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.