Intel presteert financieel beter dan verwacht

Intel heeft in het vierde kwartaal vorig jaar financieel beter geboerd dan eerst was verwacht. De chipproducent zag de winst wel licht dalen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

De winst bedroeg afgelopen kwartaal, dat 25 december afliep, 2,12 miljard dollar. Een jaar eerder was dat nog 2,17 miljard, wat twee procent hoger is. De omzet kwam in het vierde kwartaal van 2004 uit op 9,6 miljard dollar. Dat is een stijging van tien procent ten opzichte van de 8,7 miljard een jaar eerder.

Intel had zijn prognoses in december nog naar boven bijgesteld; het sprak toen van een omzet tussen de 9,3 en 9,5 miljard dollar. Analisten hadden, mede gebaseerd op Intels verwachtingen, 9,4 miljard dollar omzet voorspeld en een winst tussen de 2 en 2,1 miljard dollar.

Intel dankt de hoger uitgevallen cijfers vooral aan de recordverkoop van processoren voor servers en laptops. Ook de verkoop van systeemchipsets en moederborden, komend vanuit de Architecture Business Group, droeg sterk bij aan de resultaten. De Communications Group boekte echter een verlies, ondanks het feit dat de verkoop van Intels wifi-chips goed loopt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-12T14:19:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.