iPods gaan als broodjes over de toonbank

Apple heeft meer dan tien miljoen iPods verkocht, zo maakte Apple topman Steve Jobs gisteren bekend op de MacWorld Expo in San Francisco. Alleen al in het vierde kwartaal van 2004 gingen er 4,5 miljoen audiospelers over de toonbank, bijna de helft van het totale aantal verkochte iPods.

Inmiddels is er een flash versie aan de iPod familie toegevoegd, een audiospeler met een vast geheugen. Apple was tot voor kort niet actief op deze markt. De huidige iPods zijn voorzien van een harde schijf. De nieuwe speler iPod Shuffle is verkrijgbaar met 512 MB of 1 GB, voor respectievelijk 99 en 149 euro.

Ook met de muziekwinkel iTunes gaat het goed, zo meldde Jobs gisteren. Apple verkoopt 1,25 miljoen liedjes per dag, een half miljard per jaar. iTunes heeft volgens Jobs een marktaandeel van 70 procent. De iTunes winkel zal vanaf juni toegankelijk zijn via een speciale mobiele telefoon van Motorola, hoewel die alleen in de VS geleverd wordt.

Jobs deed op de beurs in hoog tempo een groot aantal aankondigingen, al was er weinig dat al niet via ‘rumorsites’ was uitgelekt. Tot de nieuwe producten behoorden onder meer de Mac Mini, de goedkoopste Mac ooit verschenen. Op het eerste gezicht een dikke iPod voorzien van een Firewire poort en een usb2 aansluiting. Een muis, toetsenbord of beeldscherm moeten apart worden aangeschaft. Kaal kost de computer, afhankelijk van de configuratie, minimaal 499 euro.

Ook werd iWork geïntroduceerd, de opvolger van AppleWorks, waarin het presentatieprogramma Keynote 2 is gecombineerd met de nieuwe tekstverwerker Pages. Kennelijk om Microsoft niet in de wielen te rijden, wordt het pakket vooralsnog zonder spreadsheet geleverd. Op 22 januari verschijnt overigens tevens iLife 05, het softwarepakket met nieuwe versies van iPhoto, iDVD, iMovie en Garageband. Het nieuwe besturingssysteem Tiger wordt in de eerste helft van dit jaar verwacht, maar een exacte datum is niet genoemd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat ik eigenlijk nooit meer tegenkom, is dat uit onderzoek is gebleken dat de accu van de ipod al binnen 2 jaar de geest geeft en dat de aanschafkosten van een nieuwe accu ongeveer de kosten van een nieuwe ipod bedragen.
Zie verder: http://www.tweakers.net/nieuws/29861
En: http://www.ipodsdirtysecret.com/ voor een treffend filmpje!

Groet

Da's ook wel logisch dat je dat nooit meer tegenkomt, want het is gel##.
Uit eigen onderzoek (eigenaar iPod) blijkt dat de batterij na twee jaar het nog prima doet. En mocht´ie er de brui aangeven, dan kan ik bijvoorbeeld via apple voor 99 euro een nieuwe scoren of via www.ipodreparatie.nl vanaf 25 euro een nieuwe bestellen. Dat lijkt mij geen keus.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-12T14:21:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.