EMC verhoogt prijzen harde schijven

Dataopslagleverancier EMC verhoogt de prijzen voor harde schijven per 1 januari 2012. Er moet dan 5 tot 15 procent meer worden betaald. Aanleiding is het tekort aan harde schijven door de overstromingen in Thailand in oktober 2011. EMC is wereldwijd de grootste leverancier van externe opslagsystemen op basis van harde schijven.

EMC's vice-voorzitter Bill Teuber kondigt de prijsverhoging aan in een e-mail aan klanten en business partners. Volgens hem heeft EMC de stijgende prijzen voor harde schijven tot nu toe niet doorberekend, maar nu is EMC genoodzaakt de prijzen te verhogen. EMC benadrukt geen tekort aan externe harde schijven voor grootzakelijke omgevingen te hebben. Het bedrijf moet nu meer betalen voor de nog beschikbare harde schijven die leveranciers in voorraad hebben. EMC boekte van alle leveranciers de hoogste omzet met hardeschijfsystemen in het derde kwartaal van 2011.

Teuber schrijft in een e-mail aan het EMC-personeel dat de prijzen van harde schijven met 5 tot 15 procent stijgen. Hij schrijft verder dat EMC's concurrenten (waaronder NetApp, red.) kampen met een tekort aan harde schijven en prijsstijgingen, die weer invloed hebben op de omzetcijfers.

Marktonderzoeksbureau IDC meldde eerder dat het tekort aan harde schijven tot begin 2013 voelbaar zal zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De aangekondigde verhoging van de prijs voor harde schijven, wegens een natuurramp, doet mij denken aan de paar keer dat in het verleden de prijs van patates-frites is verhoogd. Wegens een verregende aardappeloogst. Later bleek dat de prijs werd gemanipuleerd. Schaarste kun je ook creëren om de prijs te beïnvloeden. Bij noodzakelijke voedingsartikelen kent de overheid de wet om in te grijpen. Bij Hard Disks zal gewoon een 'schip met containers vol', uit welk land dan ook, de prijs weer corrigeren. Een e-mail van EMC aan zijn zakenpartners ten spijt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-22T09:22:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.