Apple overtreft verwachtingen van analisten

Apple Computer heeft in de periode oktober-december vorig jaar de grootste kwartaalwinst en -omzet uit zijn geschiedenis behaald. De nettowinst komt uit op 295 miljoen dollar. In 2003 bedroeg de winst nog maar 63 miljoen dollar.

De omzet steeg met 74 procent naar 3,49 miljard dollar. Apple meldde woensdag nabeurs dat het de afgelopen drie maanden, het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2004/2005, meer dan een miljoen computers en bijna 460 duizend iPods wist te verkopen. De verkoopcijfers betekenen stijgingen van respectievelijk 26 en 525 procent in vergelijking met de laatste drie maanden van 2003.

Topman Steve Jobs had dinsdag op de jaarlijkse Apple-beurs Macworld in San Francisco al gemeld dat er bijna een half miljoen iPods waren verkocht. Beleggers leken toen nog teleurgesteld te reageren, gezien de koersdaling van 6 procent voor de Amerikaanse computerfabrikant op de beurs in New York.

Na de presentatie van de kwartaalwinst- en omzet werd evenwel in de grijze handel euforisch gereageerd. De aandelen van Apple schoten meer dan 13 procent omhoog, De geboekte winst was voor de financiële analisten onverwacht hoog. In doorsnee rekenden zij op een winst van 49 dollarcent per aandeel. Uiteindelijk is dat 70 dollarcent geworden.

Apple verwacht in zijn tweede kwartaal een winst van 40 dollarcent per aandeel. De omzet ligt dan op zo'n 2,9 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-14T12:14:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.