Storing treft distributiesysteem OV-chipkaart

Het distributiesysteem van de OV-chipkaart bij Trans Link Systems (TLS) is getroffen door een storing. Het is niet mogelijk om besteld saldo of abonnementen met de kaart op te halen. Reizigers met een laag saldo kunnen geen gebruik maken van het openbaar vervoer. TLS heeft de oorzaak van de storing nog niet kunnen achterhalen en weet niet hoe lang de problemen aanhouden.

‘Momenteel zijn we analyses aan het draaien om te kijken wat anders werkt dan voorheen', zegt woordvoerder Anita Hilhorst. ‘Pas daarna kunnen we werken aan een oplossing. Het rare is dat het fluctueert. Soms werkt het systeem wel, soms werkt het niet.'

Trans Link Systems (TLS) is het samenwerkingsverband tussen OV-bedrijven dat verantwoordelijk is voor de de OV-chipkaart. Op de website van de OV-chipkaart staat te lezen: ‘Door een storing kunt u helaas op dit moment uw reisproduct of saldo niet ophalen en op uw OV-chipkaart zetten bij een ophaalautomaat. Houd de website in de gaten voor meer informatie. Onze excuses voor het ongemak.'

Zodra er meer over de storing bekend is, wordt Computable ingelicht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

'T is natuurlijk een beetje een inkoppertje 'waar zouden we zijn met een trein zonder TLS' maar waar het natuurlijk om gaat is dat alweer wordt aangetoont dat het hele systeem onbetrouwbaar blijkt.
Daar zijn natuurlijk een aantal redenen voor die je van te voren al had kunnen verwachten maar daar kunnen we het maar beter niet over hebben (dat stuit te veel mensen tegen de borst zullen we maar zeggen)

Punt is dat naar deze zoveelste faal TLS denkt de klant gerust te stellen met een 'excuses voor het ongemak' er daarbij niet over nadenkend hoe ver strekkend dit ongemak voor sommige mensen wel is.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-09T14:02:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.