Managed hosting door True

Nederland kent 's werelds snelste internet exchange

TelecityGroup, AMS-IX en Atrato IP Networks realiseren 100 GbE-aansluiting

 

Ethernet kabel

Nederland kent sinds 10 januari 2012 de snelste internet exchange-aansluiting ter wereld. TelecityGroup, Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) en network service provider Atrato IP Networks hebben de eerste 100 GbE-verbinding met een internet exchange gerealiseerd. GbE staat voor Gigabit Ethernet. Het datacenter van TelecityGroup in Amsterdam Zuidoost, waar de internet exchange draait, is daarmee één van de best ontsloten datacenters wereldwijd.

De vraag naar dataverbindingen en -capaciteit blijft onverminderd groeien. AMS-IX heeft in TelecityGroup Zuidoost zijn grootste en snelst groeiende node met een capaciteit van meer dan 1200 Gbps. Het is de eerste keer is dat een 100 GbE-verbinding op een internet exchange in de praktijk werkelijkheid is geworden.

Vijfde datacenter

TelecityGroup bouwt vlakbij zijn huidige locatie in Zuidoost een geheel nieuw vijfde datacenter. Dit datacenter beschikt over ruim zesduizend vierkante meter klantruimte en 9 MW (megawatt) aan klantcapaciteit en is direct aangesloten op AMS 2-datacenter van TelecityGroup die dient als de connectivity hub van Amsterdam.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4355325). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.