Riverbed koopt technologie Expand Networks

Wide area network (wan) leverancier Riverbed neemt het klantenbestand en het intellectueel eigendom over van het failliete Israëlische Expand Networks. In die boedel zitten onder andere softwarecodes. De bedrijfsentiteit, aansprakelijkheden, contractuele verplichtingen en partnerovereenkomsten van Expand Networks worden niet overgenomen door Riverbed.

De overname komt niet onverwacht. Eerder werd door de Israëlische website Globes gemeld dat Riverbed Expand wilde overnemen. Riverbed benadrukt dat het niet van plan is bestaande producten van Expand te verkopen of verder te ontwikkelen. Tevens wil Riverbed niet de technologie van Expand in zijn eigen producten gebruiken, omdat er teveel overlap is met de producten van Riverbed.

Voor klanten van Expand is er een online een ‘Frequent Answers & Questions' (FAQ) document te vinden. Daarin staat dat de ondersteuningscontracten voor Expand-klanten vervallen. Er komt daarvoor een kleinschalige ondersteuning die per 1 februari 2012 ingaat. Het gaat om een betaalde dienst.

Nederlandse klanten

De klanten van Expand kunnen op termijn kiezen om over te stappen op Riverbed-producten voor optimalisatie van wide area networks (wan). Riverbed biedt hierbij onder andere applicatie en deduplicatie optimalisatie. Expand heeft met name veel klanten in de emea-regio. In Nederland had Expand een aantal klanten in de verzekeringsbranche, bij financiële instellingen en in de sector voor logistiek en transport.

Expand Networks maakte per maand 250.000 dollar verlies. Expand Networks ontving de afgelopen dertien jaar ruim honderd miljoen dollar aan kapitaalinvesteringen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-17T08:27:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.