Hogeschool Utrecht verhuist ICT naar UMC

Hogeschool Utrecht heeft zijn ict-infrastructuur ondergebracht in het moderne datacentrum van het Universitair Medisch Centrum (UMC). Het datacentrum van de hogeschool zat in een tijdelijk onderkomen en moest daar uit. Net Services, onderdeel van de CSN Groep uit Leusden, bereidde en begeleidde de verhuizing die tussen kerst 2011 en de jaarwisseling plaatsvond.

Het datacentrum van de Hogeschool Utrecht moest uit de tijdelijke huisvesting omdat deze oorspronkelijke bedoeld was voor onderwijs en deze ruimte deze functie ook weer kreeg. Het UMC in Utrecht beschikt over een nieuw datacentrum. 'Het academisch ziekenhuis verhuurt leegstaande ruimte aan onderwijsinstellingen die zijn gelieerd aan netwerkdienstverlener voor het hoger onderwijsveld, Surfnet', vertelt Sjoerd van Barneveld, woordvoerder van de CSN Groep.

De Hogeschool Utrecht (33.000 studenten en medewerkers) besloot vervolgens zijn it-infrastructuur naar het datacentrum van het UMC te verhuizen. Aan Net Services werd gevraagd de verhuizing te regelen en de betrokken hardware- en netwerkpartners HP en Dimension Data daarbij aan te sturen. De infrastructuurdienstverlener uit Leusden werkt al langer voor de hogeschool. Het won bijvoorbeeld in 2009 een order voor het leveren van het opslagsysteem HP Enterprise Virtual Array (EVA) 8400.

Van Barneveld: 'De verhuizing zou plaatsvinden tussen de kerst en de jaarwisseling, een stille periode. Toch adviseerde wij de Hogeschool Utrecht om een tijdelijk uitwijksysteem voor de data-omgeving in te richten voordat de verhuizing plaatsvond.' Volgens de woordvoerder draaide er weliswaar een continue back-up, maar zou bij een eventuele calamiteit tijdens het verhuizen het 'restoren' van de backup, - bij de Hogeschool Utrecht gaat het om 63 TB - meer tijd kosten dan volgens de geldende norm acceptabel was. 'Door een uitwijkomgeving in te richten was 'directe recovery' mogelijk.'

Geslaagd

Volgens Van Barneveld is de overgang probleemloos en binnen tijd en budget verlopen. De studenten en medewerkers konden in 2012 direct weer aan de slag. De Hogeschool Utrecht heeft overigens nog een paar kleine computerruimtes op diverse onderwijslocaties en overweegt of verhuizing hiervoor ook handig is. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hogeschool Utrecht een order gunnen? Die gasten moeten al jaren lang hun IT aanbesteden, maar ze komen er al jaren mee weg.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-19T07:21:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.