Lasent frist computerruimte Garantibank op

Lasent uit Purmerend heeft van de GarantiBank International uit Amsterdam de opdracht gekregen zijn computerruimte te moderniseren. De bank wil zijn datacenter laten voldoen aan de hoge beschikbaarheidseisen voor ict-omgevingen die in de bancaire wereld gelden. De bank verwacht dat de ict-kosten na de opknapbeurt lager zullen zijn door de inzet van duurzame technologie.

De dochteronderneming van de Turkse Garantibank, houdt hoofdkantoor aan de Keizersgracht in Amsterdam. Tot de taken van Lasent behoren het uitvoeren van bouwkundige werkzaamheden, het leveren van nieuwe 19inch-kasten voorzien van spanningsprofielen, een warmestraatoplossing met computerairconditioners in een redundante configuratie, een UPS, elektrotechnische werkzaamheden en een brandmeldinstallatie op basis van aspiratiedetectie.

Lasent is lid is van de NEN normcommissie NPR5313. Deze commissie legt een praktijkrichtlijn vast voor het ontwerpen en bouwen van computerruimtes en datacenters.

In oktober 2011 sleepte Lasent een opdracht van de gemeente Barneveld binnen voor het bouwen van een computeruitwijkcentrum.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-19T07:51:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.