Triple P behaalt ISO 9001-certificaat

Certificaat

Infrastructuurdienstverlener Triple P heeft een ISO 9001-certificeringstraject succesvol afgerond. Daarmee toont het bedrijf uit Vianen aan dat het op een georganiseerde manier aan kwaliteitsmanagement doet. Volgens Triple P is met het behalen van het ISO 9001-certificaat een veranderingsproces afgesloten dat in 2009 werd ingezet.

Triple P is in 2009 gestart met een traject om de toekomst en de continuïteit van de onderneming te borgen. De kwaliteit van de dienstverlening moest omhoog en de bedrijfskosten omlaag. De infrastructuurdienstverlener sloot het boekjaar 2010 voor het eerst sinds jaren af met een nettowinst (1,3 miljoen euro), al bleef de omzet dalen (20,3 miljoen euro). De cijfers van het boekjaar 2011 zijn nog niet bekend, maar grootaandeelhouder en bestuursvoorzitter Fezi Khaleghi Yazdi van Triple P zegt dat nagenoeg alle doelstellingen van het in 2009 gestarte veranderingstraject zijn waargemaakt.

'Het behalen van het ISO 9001-kwaliteitskeurmerk is het voorlopige sluitstuk van onze transformatie', stelt hij. 'Wij tonen daarmee aan dat Triple P kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Tegelijkertijd zijn wij erin geslaagd de kosten zodanig te verlagen, dat wij onze concurrentiepositie in de markt hebben verstevigd. Deze transformatie biedt goede perspectieven voor 2012 en de periode daarna.'

Triple P is gespecialiseerd in advies, projecten, beheer en onderhoud op het gebied van ip-communicatie, netwerken en backofficeomgevingen. Er werken ongeveer honderd mensen bij het Vianense bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

ISO 9001 dat is toch zo anno 1985 .... waarom geen 6 Sigma ?

Ik dacht altijd dat ISO 9001 absoluut niet stond voor een kwaliteitskeurmerk, maar dat je je interne processen beschrijft.
Als dit gewoon een zootje is, kan je gewoon een ISO 9001 keurmerk halen.

Klaarblijkelijk is er een ISO 9001:2000 (Ze waren er zelf ook al achter gekomen dat de "oude" ISO 9001 een imagoprobleempje had).

ISO 9001 is niet echt complex.

het is (zoals han zegt) een beschrijving van je interne processen. de auditor checkt of men deze processen volgt. Niet echt rocket science dus.

ALs je dus beschrijft dat je geen reet doet, en kan dat aantonen aan de auditor, dan ben je dus geslaagd :D

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-20T10:06:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.