Directeur Océ Nederland na ruim een maand al weg

Jons van der Mars heeft zijn functie van directeur van Océ Nederlandvorige week neergelegd na onenigheid met de raad van bestuur.

Dat heeft de fabrikant van printers en kopieermachines uit Venlo bekend gemaakt. "Er zijn onoverbrugbare verschillen van mening aan het licht gekomen tussen de raad van bestuur en meneer Van der Mars", zegt een woordvoerder van Océ.

Van der Mars was pas sinds 1 december directeur van Océ Nederland, was al 27 jaar werkzaam bij de onderneming. Het conflict had volgens de Océ-zegsman te maken met de 'lease-activiteiten, maar verder kan ik daar niet op ingaan".

 

Océ verkocht vorig jaar een deel van zijn leaseportefeuille. Dat paste in de strategie om zich te profileren als commercieel-industriële onderneming. De verkoop was goed voor een boekwinst van 31 miljoen euro, bleek maandag bij de presentatie van de voorlopige resultaten over de periode 1 december 2003 tot 1 december 2004.

Océ verwacht in 2005 een pakket van 175 miljoen euro aan lease-activiteiten af te stoten. Op de balans blijft daardoor nog een portefeuille met een waarde van circa 225 miljoen euro over. Analisten reageerden maandag kritisch op die strategie, omdat ze menen dat Océ het verlies aan omzet uit de verkochte lease-activiteiten onvoldoende heeft gecompenseerd.

Océ is niet van plan zijn gehele leaseportefeuille af te stoten. Sommige belangrijke klanten, zoals overheidsinstellingen, willen alleen contracten met de leverancier afsluiten. Bij andere klanten heeft Océ meer geloof in hun kredietwaardigheid dan financieringsmaatschappijen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-18T13:30:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.