ICT-storing treft Wegener opnieuw

Uitgeverij Wegener is opnieuw getroffen door een storing in het computernetwerk. Dit is de vierde grote storing binnen een jaar. Opnieuw konden er maar mondjesmaat kranten gedrukt en verspreid worden. Wat de storing deze keer inhoudt, is nog niet bekend.

Door de storing verschenen er op maandag 23 januari 2012 noodedities van verschillende regionale kranten. Dit houdt onder andere in dat De Stentor, het Eindhovens Dagblad en de PZC samengevoegd werden tot één krant. Het regionale nieuws is via de websites gratis te lezen via e-papers. De Tubantia en de Gelderlander lijken deze dans te ontspringen en drukken nog wel een paar verschillende edities.

Eerdere storingen

Het is niet de eerste keer dat Wegener te kampen heeft met een ict-storing. Op 14 november 2011 konden redacties vanuit het cms-systeem Hermes geen pagina's naar de drukkerij sturen. Ook toen verschenen er noodedities van regionale kranten.

Op 3 oktober 2011 werden verschillende Wegener-websites getroffen door het virus fakealert!grb. Dit keer verschenen de dagbladen wel, maar werden de websites hierdoor getroffen.Het virus stond op een externe advertentieserver.

Eerder was het ook al raak bij Wegener. Op 5 augustus 2011 werd het Amsterdamse datacenter van Getronics (KPN) getroffen door een storing, waardoor Wegener helemaal geen kranten kon uitgeven. Ook toen konden er geen pagina's vanuit cms-systeem Hermes worden doorgestuurd en gingen enkele websites uit de lucht.

Ict-uitbesteding aan HCL

Wegener besteedde in de zomer van 2011 het werkplekbeheer, de hosting van datacenters en het serverbeheer uit aan de Indiase dienstverlener HCL. Dat kostte ongeveer veertig ict'ers hun baan. Die ict-diensten waren eerder deels uitbesteed aan Getronics en Atos. Het beheer van de infrastructuur wordt ook vanuit Nederland verzorgd.

De uitgeverij schakelde begin 2011 Colt Technology Services in om inzicht te krijgen in ict-knelpunten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het Eindhovens Dagblad meld op haar site:

Storing treft ED niet
maandag 23 januari 2012 | 08:29 | Laatst bijgewerkt op: maandag 23 januari 2012 | 08:33

EINDHOVEN - Het Eindhovens Dagblad is maandag ondanks een technische storing gewoon uitgekomen, en niet met een noodeditie. In tegenstelling tot een groot aantal andere dagbladen van moederbedrijf Wegener.

Doordat de storing in de nacht van zondag op maandag om 1.15 uur net op tijd verholpen was, konden alle edities van het ED gewoon gedrukt worden.

vervelend maar niets aan te doen,ergerlijk die reacties van onbegrip.
neem aan dat jullie er ook niet op zitten te wachten.
denk maar gewoon ;het komt goed schatje'.er zijn erger dingen op de wereld.sterkte en de groeten.
riet woeltjes.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-23T10:10:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.