Project Fusion fuseert software Oracle en Peoplesoft

Oracle gaat de beste onderdelen uit zijn eigen E-Business Application Suite en de applicaties van Peoplesoft samenvoegen in het project 'Project Fusion'.Dat maakte het gisteren bekend tijdens de presentatie aan klanten, pers en analisten op zijn hoofdkantoor in Redwood Shores, Californië, waar onder meer over de integratie van beide bedrijven en de productstrategie werd gepraat.

Oracle rondde op 7 januari de overname af van branchegenoot Peoplesoft (10,3 miljard dollar) na een achttien maanden durend gevecht. Oracle-ceo Larry Ellison maakte tijdens de presentatie geen financiële details bekend over de overname; die volgen op 26 januari tijdens een analistenbijeenkomst in New York.
 
De eerste delen van Project Fusion moeten in 2006 verschijnen, waarna in 2007 de eerste applicaties op de markt komen. Een jaar later moet het gehele pakket gereed zijn. De nieuwe softwaretelg moet dienen als migratiepunt voor klanten van de drie productlijnen die Oracle na de overname van Peoplesoft in huis heeft: Oracle E-Business Suite, Peoplesoft Enterprise en Enterprise One. Larry Ellison beloofde gisteren ondersteuning en ontwikkeling van de drie lijnen tot 2013. "We verwachten dat klanten ergens tussen nu en 2013 overstappen op Project Fusion."

De gecombineerde software wordt een product gebaseerd op standaarden en moet de strijd aanbinden met de maatwerkproducten van SAP door te draaien op een neutraler, web-gebaseerd technologieplatform waardoor het makkelijker kan integreren met andere software. Ellison had er duidelijk zin in: "Als zij hiervan een technologie-oorlog willen maken, dan kunnen ze die krijgen."
 
Naast de nieuwe lijn worden de huidige Peoplesoft- en JD Edwards-applicaties verder ontwikkeld en ondersteund. Daarmee wil Ellison zoveel mogelijk van de twaalfduizend Peoplesoft-klanten zien te behouden, die een belangrijke inkomstenbron vormen voor wat betreft onderhoudscontracten en upgrades. Ellison liet weten dat het mogelijk is om zowel de bestaande drie productlijnen te onderhouden als nieuwe technologie te bouwen. "Ik ga proberen jullie ervan te overtuigen dat we het beide kunnen. We zijn een groot bedrijf met vijftigduizend werknemers. We kunnen drie lijnen ontwikkelen en tegelijkertijd een nieuw pakket ontwikkelen. We hebben genoeg mensen en middelen, we kunnen dit", liet hij weten.
 
Ellison beloofde ook de onderliggende infrastructuren van Peoplesoft en JD Edwards te blijven ondersteunen tot 2013. Daarbij gaat het om technologie van IBM, Microsoft en BEA Systems. Omdat Peoplesoft zelf geen eigen database en applicatieservertechnologie heeft, bouwde het een abstracte laag onder zijn applicaties zodat het kan draaien op databases en applicatieservers van Oracle, IBM en BEA.

IBM is een grote Peoplesoft-partner en volgens analisten de leverancier die het meest getroffen wordt door de overname van Peoplesoft door Oracle. Oracle concurreert immers op middlewarevlak direct met Big Blue. Maar volgens Oracle-president Charles Phillips zal Oracle Peoplesofts banden met IBM gebruiken om de technologie van beide bedrijven beter te integreren. "Onze relatie met IBM wordt hopelijk een stuk beter vanaf nu", aldus Phillips. Ellison kon het niet laten om daaraan toe te voegen: "We vinden het geweldig als klanten voor de Oracle-database en -middleware kiezen, maar we zullen de IBM-database en -middleware blijven ondersteunen tot 2013, tenzij IBM voor die tijd ophoudt te bestaan."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-19T09:18:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.