Kender Thijssen en Finntax heten nu Detron

Ict-dienstverlener Kender Thijssen en telecomdienstverlener Finntax, beide onderdeel van de Detron ICT & Telecom Groep, opereren vanaf vandaag onder de naam Detron. Kender Thijssen uit Veenendaal heet voortaan Detron ICT Solutions. Het Brabantse Finntax, met vestigingen in Den Bosch en Raamsdonksveer, gaat verder als Detron Telecom Solutions. De naamsverandering maakt het makkelijker om als één organisatie de zakelijke markt op het gebied van ict en telecom bedienen. Zusterbedrijf en telecomoperator Esprit XB uit Almere gaat verder onder de naam Esprit Telecom.

Detron ICT & Telecom Groep is met een omzet van ruim honderd miljoen euro en zo'n vijfhonderd medewerkers een van de grotere Nederlandse ict-ondernemingen. Het bedrijf levert ict-infrastructuurdiensten aan het midden- en kleinbedrijf en middelgrote overheidsinstanties. Daarnaast is het onder de naam Esprit Telecom actief als telecomprovider voor het mkb, waar het concurreert met KPN.

'Detron wil als aanbieder van it- én telecomdiensten als ict-bedrijf herkenbaarder in de markt worden', zegt Marco Lesmeister, algemeen directeur van Detron ICT Solutions. 'Voor klanten was het niet altijd duidelijk dat Detron via Kender Thijssen en Finnax het totale portfolio van it- en telecombeheerdiensten kon leveren. Door nu alles onder één paraplu te brengen, is het makkelijker om deze boodschap uit te dragen. Uiteindelijk gaat het om het leveren van goede ict-diensten op de werkplek. Hoe dat aan de achterkant is geregeld, is voor klanten minder interessant. Als die integratie maar gebeurt.'

Bloedgroepen

Hoewel je nog steeds in het bedrijf medewerkers kan aanwijzen die of bij Kender hebben gewerkt of van Thijssen vandaan komen, hebben de medewerkers geen moeite met de naamswijziging, merkt Lesmeister. 'De naam Detron is ook bekend in de markt. Het is niet vergelijkbaar met het besluit van KPN om de naam Getronics van de markt te halen. Een onbegrijpelijke beslissing. Niemand denkt bij KPN aan it-dienstverlening.'

Het nieuwe Detron krijgt ook een nieuwe, oranje huisstijl. Het bekende pand aan de A12 in Veenendaal is al aangepast. EspritXB, ook onderdeel van Detron, sluit daarbij aan en gebruikt als onafhankelijke telecomoperator weer de oude naam Esprit Telecom. 'De telecomoperatoractiviteiten verschillen fundamenteel van de andere diensten. Daarom blijft dit bedrijf onder eigen naam actief in de markt', stelt George Banken, ceo van Detron ICT & Telecom Groep.

2e2

Bij de overname van Kender Thijssen in 2008 bestond al het idee om op termijn de diensten op het gebied van ict en telecom onder de noemer Detron te brengen, vertelt Banken 'Maar we wilden eerst de crisis van 2009 en begin 2010 doorkomen om daarna de focus te leggen op groei in ons portfolio. Nu dat is gelukt werd het tijd voor een rebranding.'

Detron nam in december 2011 twee infrastructuuronderdelen van 2e2 Nederland over. De activiteiten en de 93 medewerkers vallen onder Detron ICT Solutions. Het kantoor in Driebergen is inmiddels gesloten; dat in Zoetermeer sluit zijn deuren in dit eerste kwartaal. De medewerkers worden verdeeld over de hoofdvestiging in Veenendaal en een bijkantoor in Rijswijk, dat de regio Den Haag-Rotterdam bedient.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-01T17:02:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.