SLTN en ICTroom openen Datacenter Brabant

SLTN, ICTroom en Bauhaus ArtITech hebben Datacenter Brabant in Waalwijk officieel geopend. Het rekencentrum dient als ict-kenniscentrum waarin eindgebruikers en it-serviceproviders samenwerken. Het datacenter opereert carrier-neutraal en heeft onder andere directe glasvezelverbindingen met regionale glasvezel ringen van ParkNed en Breedband Tilburg.

Datacenter Brabant beschikt over volledig redundant uitgeruste componenten en verbindingen, waardoor er een maximale beschikbaarheid aan klanten aangeboden wordt. Datacenter Brabant is gevestigd op Industrieterrein Haven 7 in Waalwijk. Het ligt boven NAP en is ommanteld met een dubbele betonnen schil.

Het datacenter opereert koolstofdioxide-neutraal wat wordt bereikt door een sterke focus op energie efficiency en innovatieve technieken. Door de investering in techniek van vrije koeling en scheiding van warme en koude lucht gebruikt Datacenter Brabant veel minder energie dan reguliere datacenters.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-03T09:49:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.