Centrino 2 biedt meer wifi en multimedia

Chipmaker Intel heeft woensdag een nieuwe versie gelanceerd van zijn Centrino chipset, bedoeld voor notebooks. Met de toevoeging van de wifi-standaard 802.11i en de beveiligingstechnologie WPA2 wil het bedrijf nog meer laptops van draadloze communicatiemogelijkheden voorzien.

Op dit moment zijn er volgens Roger Benson, directeur van Intel Benelux, al 25.000 hotspots in heel Europa. De verwachting is dat het aantal in 2008 oploopt tot 110.000. Verkopen van notebooks met wifi mogelijkheden zullen dit jaar dan ook met zo’n 20 procent stijgen ten opzichte van vorig jaar. "De marktsituatie is een heel andere dan twee jaar geleden, toen we de eerste Centrino chipset lanceerden. In 2003 waren er nog relatief weinig hotspots."

De nieuwe chipset moet vooral de multimedia mogelijkheden van de laptops uitbuiten. De grafische prestaties van de technologie zijn volgens het chipconcern verdubbeld. Laptops met Dolby Digital 7.1 surround sound, personal video recorders en tv-tuners worden nu ook ondersteund. De nieuwe generatie laptops zou hierdoor beter geëquipeerd zijn voor breedband entertainment die via wlan-netwerken worden aangeboden. 

De prijzen van de chips lopen uiteen van 270 tot 705 dollar per stuk bij afname van duizend stuks. Intel verwacht dat er meer dan honderdvijftig verschillende notebookmodellen op de markt komen gebaseerd op de Centrino mobiele technologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-20T09:39:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.