Open Line opent datacenter voor cloud-portfolio

Ict-dienstverlener Open Line opent in februari 2012 de deuren van zijn nieuwe datacenter in het Limburgse Landgraaf. Dit datacenter is bedoeld als uitbreiding op het portfolio van cloud-oplossingen. Het datacenter beschikt over een vloeroppervlak van 1400 vierkante meter en er kunnen 160 racks van negentien inch worden geplaatst.

Momenteel beschikt Open Line over twee eigen datacenters bij Maastricht Airport. Doordat de dienstverlener meer vraag naar zijn services krijgt, was uitbreiding van het aantal datacenters noodzakelijk. Om de ict-diensten te kunnen waarborgen wordt met het nieuwe datacenter een twin datacenter-concepten opgezet met uitwijk en disaster recovery om de gewenste uptime te garanderen.

Dark-fiber

De racks die in het Landgraafse datacenter gaan komen kunnen niet alleen worden gebruikt voor netwerkcomponenten maar zijn ook geschikt voor servers, storage en andere hardware vanwege de variabele voeding per rack en in-row koeling. Het datacenter is uitgerust met volledig redundante energiebronnen en is voorzien van meervoudig uitgevoerde koelinstallaties. Koppeling naar het datacenter is mogelijk vanuit verschillende infrastructuren, waaronder redundante dark-fiber koppelingen.

Open Line biedt zowel housing-, hosting- als cloud-diensten aan, waarbij respectievelijk rackruimte gehuurd kan worden of diensten kunnen worden afgenomen vanuit een shared resource-platform. Daarnaast biedt Open Line diensten aan die aanvullend kunnen worden afgenomen. Een voorbeeld hiervan is de Smart Cloud Back-up Solution. Hierbij worden back-ups rechtstreeks naar het Open Line-datacenter gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-08T08:19:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.