Roadmap Intelprocessoren ligt op straat

The Inquirer heeft zijn handen weten te leggen op een nieuwe roadmap van Intel, waar een aantal interessante processoren op te vinden zijn. De toekomstige mainstream-processoren gaan door het leven als Presler, Yonah en Smithfield.

Smithfield is de eerste dubbelekern-processor die op de markt komt. Op dit moment staat de processor gepland voor het tweede kwartaal van 2005, de processoren krijgen 8XX als typeaanduiding. De marketingafdeling zal de processor op zowel gamers als de mainstream gaan richten.

 

De Presler is de opvolger van Smithfield, een 65-nanometer dubbelekern-processor. De Yonah is zijn mobiele variant. Van beide processoren schijnen er al werkende samples te circuleren binnen de Intel-gelederen. De Presler wordt, zoals het er nu uitziet, in het eerste kwartaal van 2006 geïntroduceerd. Verwachte kloksnelheden voor de Presler zijn 3,6 GHz en hoger.

 

De huidige Pentium 4-processoren in de 5XX-reeks krijgen in het tweede kwartaal van dit jaar EM64T 64-bits ondersteuning. Dat betekent dat deze processoren overweg kunnen met de aankomende 64-bits editie van Windows XP. Ook de Celeron 3XX-serie gaat 64-bits extensies ondersteunen.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Smithfield is tijdens CES al gedemonstreerd...

http://www.vnunet.com/news/1160341

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-20T14:17:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.