Acer levert Future Classroom Lab op

Hardwarefabrikant Acer heeft het Future Classroom Lab aan de Europese onderwijssector opgeleverd. Dit is een project van European Schoolnet. Het Future Classroom Lab is uitgerust met de nieuwste technologieën (tablets, netbooks en interactieve projectors) en is een flexibele onderwijsomgeving.

Het lab bevindt zich in Brussel en helpt dertig ministeries en zakelijke partners in kaart te brengen hoe conventionele leslokalen gemakkelijk opnieuw kunnen worden ingericht, zodat er ruimte is voor veranderingen op het gebied van onderwijs- en leermethoden.

Methoden doorvoeren

Jan De Craemer, vicevoorzitter van de European Schoolnet-stuurgroep en adjunct-directeur van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming, is erg enthousiast over het project. ‘Vlaamse scholen en docenten kunnen hiervan profijt trekken via workshops en andere trainingsactiviteiten. Belangrijker is dat we hierdoor opnieuw gaan nadenken over onze onderwijs- en leermethoden, aangezien we een beter inzicht zullen krijgen in wat innovatieve methoden zijn. Zo kunnen we dus op grote schaal de beste methoden doorvoeren, wat ten goede komt aan docenten en leerlingen.'

Het Future Classroom Lab is ontworpen als een practicumlokaal, waarin wordt bekeken hoe ict in scholen kan worden gebruikt. Hier kunnen beleidsmakers, ict-leveranciers, docenten en onderzoekers op het gebied van onderwijs samenkomen en overdenken hoe nieuwe technologieën op zowel nationaal als Europees niveau kunnen bijdragen aan het educatieve hervormingsproces. Bovendien kan er worden gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe economische modellen voor onderwijs- en leeractiviteiten voor de klas van de toekomst en kunnen deze op maat worden gemaakt voor integratie in het reguliere onderwijs.

Betaalbare oplossingen

‘Technologie is een waardevol hulpmiddel voor het onderwijs, omdat het gebruik ervan de bestaande methodologieën kan aanvullen en verbeteren', zegt Federico Carozzi, Acer emea educational business manager. ‘Acer wil een actieve rol spelen bij de ontwikkeling van de school van de toekomst, door de onderwijssector wereldwijd van innovatieve en betaalbare oplossingen te voorzien.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-10T09:27:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.