Cisco maakt 2,2 miljard dollar kwartaalwinst

Netwerkleverancier Cisco heeft in het tweede kwartaal van gebroken boekjaar 2012 een omzet behaald van 11,5 miljard dollar. De winst bedroeg 2,2 miljard dollar. Cisco zelf spreekt van een recordomzet en -winst en dankt de sterke prestaties aan het ingezette driejarenplan om de winst sneller op te voeren dan de omzet.

Cisco blijft zich richten op het opleveren van positieve resultaten. Volgens ceo John Chambers is de eerder aangekondigde kostenbesparing van één miljard dollar eerder behaald dan gepland. De netwerkgigant gaat zich daarom nu meer richten op het helpen van klanten om intelligente netwerken te gaan gebruiken en hun business te transformeren.

Cisco UCS

In de cijfers over het tweede kwartaal van gebroken boekjaar 2012 (boekjaar loopt van 1 juli tot en met 30 junie) benoemt Cisco enkele ontwikkelingen waaraan het bedrijf de goede resultaten dankt. Zo heeft het netwerkbedrijf in iets meer dan twee jaar met zijn nieuwe Cisco Unified Computing System (UCS), dat computing, netwerken, beheer en virtualisatie integreert, de aandacht getrokken van datacenter managers en cio's. Tot op heden hebben meer dan tienduizend klanten wereldwijd, waarvan drieduizend in Europa, Cisco UCS in gebruik genomen.

Daarnaast heeft Cisco een aantal uitbreidingen aangekondigd die middelgrote bedrijven toegang kunnen geven tot ip-telefoonsystemen van enterpriseklasse, met geïntegreerde mogelijkheden voor samenwerking, zonder de reeds beperkte financiële en it-middelen te belasten.

CloudVerse, Videoscape en Connected Grid

Maar ook met enkele product- en dienstaankondigingen claimt Cisco successen. Zo heeft het bedrijf Cisco CloudVerse geïntroduceerd, een raamwerk dat de fundamentele elementen combineert die organisaties nodig hebben om publieke, private en hybride clouds te bouwen, te beheren en te koppelen.

Ook kondigde Cisco aan dat Cisco Videoscape nu ‘video in de cloud'-diensten mogelijk maakt die service providers kunnen helpen bij het creëren van nieuwe omzetstromen en nieuw video-entertainment voor consumenten.

Tot slot heeft Cisco nieuwe oplossingen en diensten aangekondigd voor zijn Connected Grid-portfolio, waarmee nutsbedrijven hun elektriciteitsnet kunnen moderniseren met ingebouwde flexibiliteit, beveiliging en interoperabiliteit, mogelijk gemaakt door de kracht van het netwerk. Cisco's nieuwe architectuur, oplossingen en gerelateerde diensten adresseren belangrijke issues voor nutsbedrijven, zoals kosten, betrouwbaarheid en schaalbaarheid voor hun communicatie-infrastructuren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-10T10:06:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.