Atos Origin levert systeem met rfid aan Metro Group

It-dienstenleverancier Atos Origin heeft aan Metro Group Distribution Logistics een 'warehouse management system' geleverd dat gebruikmaakt van de rfid-chiptechnologie van Philips.

Met een omzet van meer dan 56 miljard euro en ongeveer 250.000 werknemers, is Metro Group de derde grootste detailhandelaar ter wereld. Het bedrijf beschikt over verschillende divisies, waaronder Kaufhof, Media Markt, Saturn, Praktiker, Metro Cash & Carry,en de Europese hyper- en supermarkten Real en Extra.

Alle magazijnlogistieke activiteiten voor Real en Extra worden door Metro Group Distribution Logistics (MDL) beheerd met het Icam-Warehouse Management System van Atos Origin - van de ontvangst van de goederen via zeshonderd vrachtwagens tot de verzending via zo’n 300.000 colli per dag.

 

In juli 2004 startte Atos Origin het project om het magazijnbeheersysteem aan te passen zodat het met  kan werken. Dit omvatte de implementatie van wijzigingen in de inkomende en uitgaande logistieke stromen, ter voorbereiding op het gebruik van rfid. Sinds november 2004 is rfid bij MDL in gebruik op palletniveau en tegen eind dit jaar zal de technologie ook worden toegepast op stukniveau. Philips, met meer dan een miljard verkochte rfid-chips inmiddels ’s werelds grootste producent van deze producten,- werkt voor dit project nauw samen met Atos Origin.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-27T14:26:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.