Cisco vernieuwt Unified Computing System

Cisco UCS

Derde generatie Cisco UCS

Netwerkleverancier Cisco past op verschillende plekken zijn Cisco Unified Computing System (ucs)-portfolio aan. Volgens eigen zeggen betreft het de derde generatie ucs-oplossingen die sneller reageren op veranderende zakelijke behoeften, het datacenter makkelijker schalen en helpen bij een snellere overstap op virtualisatie en cloud computing.

It-organisaties staan volgens Cisco voor de uitdaging om datacenters te bouwen die de groeiende vraag naar capaciteit voor virtualisatie en cloud computing ondersteunen. Deze nieuwe datacenters moeten concurrerender en flexibeler zijn, de kosten van de fysieke infrastructuur terugdringen en voorzien in de toenemende behoeften op het gebied van datagroei en big data-analyses.

Cisco UCS Manager

Het derde generatie Cisco ucs-platform is gebaseerd op de nieuwe Intel Xeon processor E5-2600 en omvat verschillende servermodellen. Het biedt volgens Cisco de hoogste serverdichtheid en -efficiency, met tot acht maal meer geheugencapaciteit en een tot vier maal hogere i/o-snelheid dan bij de vorige ucs-servers. Met de Cisco UCS Manager is het nu mogelijk om zowel blade- als rackservers als één entiteit te beheren. Ook kunnen hiermee duizenden servers in datacentra over de hele wereld worden beheerd.

Cisco meent ook dat de prestaties aanzienlijk verbeterd zijn en dat er kostenreducties gerealiseerd worden. Zo zou het gaan om 30 procent lagere infrastructuurkosten, een reductie van 90 procent in de tijd die nodig is om nieuwe systemen en applicaties uit te rollen, 40 procent hogere applicatieprestaties en 60 procent lagere kosten voor energie en koeling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-09T10:37:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.