Dell neemt securityleverancier SonicWall over

Ict-leverancier Dell neemt voor ongeveer 1,2 miljard dollar netwerkbeveiligingsleverancier SonicWall over. De producten van SonicWall worden toegevoegd aan het securityportfolio van Dell. SonicWall maakt ‘next generation'-firewalls en unified threat management-oplossingen. De 950 werknemers gaan over naar Dell.

Met het toevoegen van SonicWall aan het securityportfolio kan Dell zijn klanten een breder aanbod aan enterprise-beveiligingsoplossingen leveren. Het portfolio bestaat nu uit Dell SecureWorks-beveiligingsdiensten, cloud security- en data-encryptie-oplossingen en and Dell Kace vulnerability en patch management.

Vier portfolio's

Dell is druk bezig zijn portfolio met enterprise-oplossingen uit te breiden om zijn klanten een compleet scala producten te leveren voor het beheer van de ict-infrastructuur. De ict-leverancier doet dit op het gebied van servers, storage, netwerken en beveiliging. Dell ontwikkelt deze vier portfolio's vooral door bedrijven met specifieke technologieën over te nemen.

SonicWall is de volgende in een reeks overnames. Het bedrijf heeft 130 patenten en ontwikkelt zijn eigen security gateway-technologie. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 300.000 klanten op het gebied van firewalls, beveiligde draadloze toegang, e-mailbeveiliging en back-up en recovery. De oplossingen worden ingezet in organisaties van verschillende omvang en worden verkocht via een wereldwijd netwerk van 15.000 resellers. Het channelprogramma van SonicWall wordt gecombineerd met het Dell PartnerDirect-programma, zodat de bestaande Dell-partners direct de SonicWall-oplossingen kunnen gaan verkopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-14T10:07:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.