Doughty Hanson koopt zich bij Eurofiber in

Dit artikel delen:

Europees investeerder Doughty Hanson neemt voor een onbekend bedrag een meerderheidsbelang in de Nederlandse glasvezelaanbieder Eurofiber. De huidige eigenaar Reggeborgh behoudt wel een aanzienlijk minderheidsbelang in Eurofiber. Hoe de exacte verdeling tussen beide bedrijven is, is niet bekendgemaakt.

Na goedkeuring van de autoriteiten zal de gedeeltelijke overname in mei 2012 een feit worden. Eurofiber is in 2000 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Maarssen. Ruim 25 procent van het internetverkeer en 50 procent van de mobiele communicatie gaat over het Eurofiber-glasvezelnetwerk. Hiermee is Eurofiber de twee glasvezelaanbieder van Nederland achter Reggefiber. Reggefiber is ook onderdeel van Reggeborgh en heeft telecomdienstverlener KPN als grootaandeelhouder. In november 2011 kreeg KPN zelfs 60 procent van Reggefiber in handen.

Het Eurofiber-netwerk beslaat meer dan 12.000 kilometer en verbindt meer dan 4500 locaties. Alle telecomaanbieders, systeemintegratoren en dienstverleners kunnen hun diensten via de Eurofiber-infrastructuur aan eindgebruikers leveren. Eurofiber heeft net als Reggefiber een glasvezel netwerk dat heel Nederland dekt. Het bedrijf is ook hard bezig zijn glasvezelnetwerk verder uit te breiden. Hiervoor werden onder andere miljoenencontracten met Vodafone en T-Mobile afgesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-03T10:40:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.