MN stapt over op Oracle Fusion Middleware

Oracle

Pensioenuitvoerders en vermogensbeheerders MN is gestart met de implementatie van het gehele Oracle Fusion Middleware-platform ter ondersteuning van de pensioenadministratie van bijna twee miljoen Nederlanders. Omdat MN de pensioenadministratie voor meerdere opdrachtgevers verzorgt en er voor deze omvang geen standaardapplicaties voor Nederlandse pensioenadministratieprocessen bestaan, is er in de loop der jaren een complex maatwerk-systeemlandschap ontstaan.

MN heeft te maken met een groot aantal stakeholders die steeds meer inzage willen en moeten hebben in allerlei actuele informatie. Deze informatie moet ook vaker (24x7) beschikbaar zijn via internet. Om tegemoet te komen aan deze behoefte en aan de toenemende kwaliteitseisen van pensioengerechtigden, is MN op zoek gegaan naar modernisering van de it-infrastructuur.

Goede ontsluitingsmogelijkheden

Een belangrijk uitgangspunt bij de innovatie van het it-landschap was een overgang naar een self service oriented architecture, waarmee op eenvoudige wijze de werkprocessen kunnen worden aangepast via een ‘wizard' gestuurde tool. Goede ontsluitingsmogelijkheden van de bestaande functionaliteiten, die voornamelijk gebaseerd zijn op een Oracle-database, waren daarbij van belang.

MN had daarbij een voorkeur voor een best-in-class-suite met veel out-of-the-box functionaliteiten, die de meeste open- en industriestandaarden ondersteunt, om eerdere investeringen in bestaande oplossingen te kunnen behouden.

Meerjarige transformatie

Hoewel MN al diverse applicaties binnen een Oracle-omgeving had draaien, zijn ze bij de selectie uitgegaan van een objectieve vergelijking. Het Oracle Fusion Middleware-platform onderscheidde zich door de lage instapdrempel en de hoge productiviteit door voornamelijk model- en wizard gedreven ontwikkeling. Het Oracle Fusion Middleware-platform werkt samen met het huidige Oracle Classic-platform. Op basis van deze gecombineerde oplossing is de continuïteit van MN gegarandeerd, gedurende de geplande meerjarige transformatie.

In de nieuwe Oracle-omgeving is interactie met externe betrokkenen mogelijk. Zo kunnen pensioengerechtigden binnenkort zelf controleren of bijvoorbeeld hun adreswijziging juist is doorgevoerd en kunnen zij hun pensioenoverzicht te allen tijde inzien.

Het Oracle Fusion Middleware-platform bestaat uit WebLogic Suite, BPM Suite (inclusief SOA), WebCenter Portal Plus, Identity Management Suite, SOA Governance Suite en Oracle management packs voor het beheer van de verschillende onderdelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-04T10:54:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.