PureSystems vereenvoudigt beheer en onderhoud

IBM komt met nieuwe enterprise-systemen

IBM

Ict-leverancier IBM komt onder de naam PureSystems met een nieuwe categorie systemen met ingebouwde expertise. Door de plug and play-functionaliteit wordt de installatie en het gebruik van bedrijfssystemen volgens het bedrijf net zo gemakkelijk als het bedienen van een smartphone. Ook wordt de implementatie van enterprise-systemen en applicaties drastisch verkort en maakt een app-catalogus het mogelijk bedrijfsapplicaties te downloaden en te installeren met één druk op de knop.

IBM wilde het gemak en eenvoud van it in smartphones in de huidige it-systemen. Veel bedrijven hebben niet de tijd en middelen om talrijke en incompatibele systemen te installeren en te onderhouden en dat wil de ict-leverancier met PureSystems veranderen. PureSystems PureFlex integreert de server, storage en de netwerkvoorzieningen in één geautomatiseerde, veilige en eenvoudig te beheren machine. PureSystems PureApplication levert een voorgeprogrammeerde it-omgeving.

Cloud computing

Traditionele it-systemen kosten volgens IBM veel tijd, moeite en talent om bijvoorbeeld de infrastructuur voor een typische webapplicatie te ontwerpen, te ontwikkelen en te implementeren. Met PureSystems kan dit volgens het bedrijf binnen tien dagen worden gedaan. Dit komt door de integratie van servers, opslag en netwerkvoorzieningen voor een beter it-beheer, het nauwkeurig op elkaar afstemmen van software, applicaties, middleware en hardware en de ingebouwde ondersteuning van cloud computing.

De PureSystems-technologie van IBM biedt geïntegreerde systemen die op maat worden ontworpen voor specifieke economische sectoren en bedrijfsprocessen. IBM claimt de complexiteit bij het invoeren van informatietechnologie te verminderen. PureSystems helpt bedrijven om tijd en geld vrij te maken voor innovatie en dringende taken die steeds meer organisaties noodgedwongen achterwege laten door de stijgende kosten en het gebrek aan personeel in de traditionele datacenters.

Patronen

IBM PureSystems PureFlex en PureApplication

IBM PureSystems PureFlex en PureApplication

PureSystems zorgt volgens IBM voor de schaalbaarheid van rekenkracht, netwerk- en opslagvoorzieningen. Elk fysiek PureSystems-systeem kan in duizenden virtuele machines worden opgesplitst. In vergelijking met eerdere systemen ligt de densiteit dubbel zo hoog en wordt er 43 procent energie bespaard. De geautomatiseerde en sterk gevirtualiseerde opslaglaag van PureSystems kan 98 procent sneller worden ingevoerd en levert 45 procent besparingen op. IBM PureSystems kan vanaf één enkele console worden beheerd. Centraal in het nieuwe PureSystems staan IBM-patronen, isv-patronen en klantpatronen.

Met PureSystems integreert IBM alle vereiste technologische componenten, zodat een privaat cloudsysteem al na enkele minuten functioneert. Door de virtuele servers, opslag- en netwerkelementen van PureSystems te combineren met software voor cloud management, beschikken it-organisaties over een bedrijfsklaar ‘cloud system in a box'. Deze private cloud-omgeving kan later nog worden uitgebreid.

SmartCloud

Om het gebruik van cloud-voorzieningen te stimuleren, heeft IBM een selfservice-interface voor de cloud met PureSystems gebundeld. Een applicatieontwikkelaar kan met deze selfservice-interface bijvoorbeeld een applicatie voor de cloud-omgeving configureren zonder hulp van het it-departement. PureSystems evalueert de behoeften van de bestaande applicaties en diensten en bepaalt vervolgens hoe de it-middelen optimaal kunnen worden ingezet voor maximale efficiëntie, prestaties en controle. Bovendien maakt PureSystems gedeeltelijk gebruik van de basistechnologieën en software die in het publieke SmartCloud Services-aanbod van IBM zijn verwerkt. Door gemeenschappelijke functies en interfaces te delen, kunnen applicatieontwikkelaars daardoor de IBM SmartCloud Services gebruiken om nieuwe applicaties te creëren en te testen en ze vervolgens naadloos over te hevelen naar de private cloud die met PureSystems werd aangemaakt.

In de toekomst wil IBM de band met IBM SmartCloud nog nauwer aanhalen, zodat klanten een volwaardige hybride cloud-strategie kunnen hanteren. Klanten kunnen op piekmomenten bijvoorbeeld automatisch een overbelasting van hun private clouds die op PureSystems zijn gebaseerd opvangen met capaciteit van hun IBM SmartCloud.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-11T06:01:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.