ABB rondt overname Newave UPS Systems af

Newave, de Zwitserse leverancier van ups-producten, is officieel onderdeel geworden van de ABB-groep. Deze Zweeds-Zwitserse technische dienstverlener wil van Newave zijn wereldwijde 'center for excellence' voor ups-systemen maken. De overname werd eind 2011 aangekondigd. De leverancier van noodstroomsystemen (ups, uninterruptible power supply) is vanaf 1995 in Nederland vertegenwoordigd; sinds eind 2006 vanuit een eigen vestiging in Gorinchem.

Bij Newave werken ruim tweehonderd mensen, waarvan acht in Nederland. Het bedrijf heeft daarnaast een wereldwijd partnernetwerk. Volgens Ronald Lagerberg, directeur Newave Nederland, zal ABB 'volop investeren in Newave, zodat onze productreeks wordt uitgebreid en ons marktbereik vergroot wordt.' Daarnaast gaat Newave de energieproducten van ABB toevoegen aan het assortiment om het aanbod aan klanten te vergroten.

Newave is een van de toonaangevende ups-leveranciers in Europa. Het bedrijf werd in 1993 opgericht door Vllaznim Xhiha en Filippo Marbach. Zij hadden tot de ABB-overname samen met de Duitse leverancier van datacenter-kasten en stroomsystemen Rittal nog een totaal aandelenbelang van 45 procent. De rest van de aandelen werd sinds 2007 publiekelijk verhandeld aan de Zwitserse beurs.

Validus

ABB verwacht dat vraag naar vooral zwaardere ups-systemen, de backup-accu's die onder andere in datacentra worden gebruikt om stroomuitval op te vangen, zal blijven toenemen de komende jaren. Het bedrijf beschikt al over ups-producten en brengt die onder bij Newave. ABB nam eerder al een meerderheidsbelang in Validus, een leverancier van datacentertechnologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-11T15:03:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.