Odin Groep verbouwt beurshal tot datacenter

Expo Business Parc Hengelo

Expo Business Parc (artist impression)

De Odin Groep verbouwt de beurshal op het Expo Business Parc in Hengelo tot datacenter. Zodra op 3 juni 2012 de Twentse Vlooienmarkt is beëindigd, begint de ombouw van de beurshal tot energiezuinig datacenter. Pal naast het datacenter verrijst een kantoorkolos van 53 meter hoogte, waarin het hoofdkantoor van de ict-dienstverlener wordt ondergebracht. De Odin Groep en het Expo Business Parc zijn eigendom van de Twentse ict-ondernemer Hans Lesscher.

Ict-ondernemer Hans Lesscher kocht het evenementencomplex met beurshal en parkeerterreinen op zes hectare grond al in 2008. Zijn plan was de bedrijven van zijn Odin Groep kort daarop samen te brengen op het terrein. De groep bestaat uit de ondernemingen Lesscher IT, Previder, Heutink ICT en Van Dijk ICT. De bedrijven, die werk bieden aan 230 ict'ers, zitten nu nog verspreid op drie verschillende locaties in Hengelo. Het wachten was op een wijziging van het bestemmingsplan door de gemeente.

De bouw van het hoofdkantoor is inmiddels gestart. Op 5 april 2012 werd de eerste steen gelegd in aanwezigheid van de verantwoordelijke wethouder Mariska ten Heuw van Hengelo. Na de bouw van de kantoortoren en de verbouwing van de beurshal wil eigenaar Lesscher de rest van het terrein ontwikkelen met meer kantoren en horeca- en sportfaciliteiten.

Russische tanks

Het is niet voor het eerst dat ict-ondernemer Lesscher een dergelijk vastgoedproject oppakt. Eveneens in 2008 kocht Lesscher in het Duitse plaatsje Fürstenau op tachtig kilometer van Enschede een voormalige Duitse legerbasis van 370 hectare. Inmiddels is de basis ontwikkeld tot camping, is er een klimtoren en een professionele paintballbaan. Bezoekers kunnen er bovendien rijden in twee Russische tanks of een Amerikaanse M48 Patton-tank.

Odin Groep

Lesscher IT
Ontwerpt, bouwt en beheert it-infrastructuren. Levert managed services, cloudoplossingen en ict-advies- en projectdiensten

Previder
Levert datacenter- en clouddiensten met - naar eigen zeggen - het grootste carrier neutrale datacenter buiten de Randstad

Heutink ICT
Levert ict-oplossingen voor het primair onderwijs

Van Dijk ICT
Levert in ict voor het voortgezet- en beroepsonderwijs

Start ombouw Expocenter Hengelo

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-13T12:42:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.