Eurofiber opent datacentrum Groenekan

Eurofiber

Eurofiber-datacenter in Groenekan

Eurofiber uit Maarssen heeft officieel zijn eerste datacentrum in Groenekan in de regio Utrecht geopend. Het datacenter biedt organisaties een veilig onderdak aan hun bedrijfssystemen en -gegevens, en aansluiting op het landelijk dekkende glasvezelnetwerk van Eurofiber. Klanten zijn echter niet gebonden aan de verbindingen van Eurofiber; ze kunnen ook met een andere leverancier in zee gaan.

Eurofiber heeft een landelijk dekkend glasvezelnetwerk van zo'n 13.000 kilometer. Bart Oskam, algemeen directeur van Eurofiber, stelt dat deze snelle en betrouwbare glasvezelverbindingen de basis vormen van veel bedrijfskritische datacommunicatienetwerken. De realisatie van het datacentrum in de regio Utrecht noemt hij een 'een volgende stap in de uitbreiding van de dienstverlening van ons bedrijf'. Het bedrijf mikt op partijen die een goede co-locatie of back-up locatie zoeken en op ict-dienstverleners die een veilige ict-omgeving zoeken voor hun diensten.

Praktisch

Eurofiber beschouwt het Groenekan-Tier3-datacenter als een verlengstuk van zijn glasvezelnetwerk. Het bedrijf vervult er de rol van huisvester (housing) en aanbieder van telecominfrastructuur, maar biedt geen hostingdiensten aan. Dat moeten klanten zelf regelen. 'Via het open netwerk kunnen ze vanuit het datacenter hun ict-toepassingen of -diensten met een zeer grote betrouwbaarheid door het hele land verspreiden. Ze zijn echter niet gebonden aan de verbindingen van Eurofiber, maar kunnen ook met een andere leverancier in zee gaan. Ook hier biedt Eurofiber zijn klanten keuzevrijheid, net zoals bij zijn glasvezelnetwerk dat open is voor alle protocollen, diensten en providers', aldus het bedrijf.

De keuze om het eerste datacentrum in Groenekan te openen heeft een praktische kant. In de regio Utrecht staan nauwelijks commerciële, leveranciersonafhankelijke datacentra, terwijl er bij het mkb wel vraag is naar datacenterdiensten. Bovendien was er in Groenekan, net buiten de stad Utrecht, een locatie beschikbaar, na de verhuizing van een transportbedrijf uit een grote loods. Datacenterinrichter ICTroom heeft Eurofiber geholpen met de verbouwing en herinrichting van de loods in Groenekan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-26T11:57:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.