Nexans normaliseert kabelnetwerk Kentalis

Kentalis

Kabelproducent Nexans heeft 180 locaties van de zorg- en onderwijsinstelling Kentalis van nieuwe kabels voorzien en creëert zo één groot wide area network (wan). Een uitdagende klus, want de verschillende Kentalis-entiteiten beschikten ieder over een eigen lan met allerhande soorten bekabeling van diverse leveranciers. Binnen de nieuwe gestandaardiseerde lan’s worden 6A- en 7A-kabels en glasvezel gebruikt.

Door het nieuwe netwerk van Nexans kunnen jongeren en volwassenen met een visuele, gehoor- of spraakbeperking dagelijks beter communiceren. Nexans moest het bestaande netwerkinfrastructuur standaardiseren en stroomlijnen. Elke lan van de verschillende entiteiten was samengesteld uit allerhande soorten bekabeling van diverse leveranciers. Het was van belang om alles te standaardiseren over de 180 locaties en tegelijkertijd voldoende bandbreedte te garanderen.

Het vernieuwde kabelnetwerk zorgt voor een rendabele en toekomstgerichte ondersteuning van de nieuwste digitale toepassingen, een verminderd energieverbruik, een snelle verbindingen tussen de campusgebouwen en ruim ingeloste behoeftes in bandbreedte. Het netwerk verbindt op een efficiënte manier 180 locaties over het hele land. Kentalis vertrouwt voortaan op een PoE gebaseerde lan-oplossing, met Lanmark-6A, Lanmark-7A shielded cabling system en Lanmark-OF OM3-glasvezel met SC-connectiviteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

PoE glasvezel-gebaseerde LAN-oplossing".....

Het zal wel niet zo bedoeld zijn, maar het staat er wel...

PoE=Power over Ethernet: en dat werkt weer niet over glas, omdat glas een galvanische isolator is, glas geleidt alleen maar licht en geen elektriciteit.

@ Maarten,

Meestal kan ik het goed vinden in je reacties. Maar deze keer zit je er een keer naast.

Hier zijn namelijk wel wat trucjes voor te verzinnen.

PoE werkt standaard niet over glas echter is dit wel met additionele technologie te realiseren. Dit is mischien de nuance die je in je reactie kan aanbrengen.

Denk bijvoorbeeld aan een Chameleon systeem van Fiber Connections.

"De standaard Fiber Optic oplossingen bieden sinds jaar en dag een oplossing om de 100 meter limiet te kunnen overbruggen. Echter gaat dit ten koste van de PoE functionaliteit en dient op de eindlocatie een externe voeding beschikbaar te zijn voor het aangesloten PoE device.

Het Chameleon systeem van Fiber Connections kan door middel van een speciaal hybride fiber optic kabel naast Ethernet ook voorzien in PoE en PoE+. Deze FO kabel kan worden voorzien van 1 tot 144 vezels met een maximale lengte van 1175 meter afhankelijk van de koperdikte en de gevraagde PoE standaard."

@ Ruud,

in ieder geval met dank voor je compliment!,

Er zijn zeker andere mogelijkheden om PoE , maar het kwam meer door de beschrijving in het artikel, waarin aangegeven werd om PoE via glas te bieden. Additioneel koper in glaskabel kan natuurlijk, maar dan komt al snel de galvanische scheiding om de hoek kijken. Het is misschien zelfs wel iets om een artikel aan te wijden, omdat PoE een slimme methode is om minder 230 V aansluitingen op de werkplek te hebben, makkelijker 230V continuïteit te bieden. Daarnaast is hierdoor de RJ45 connector het meest gestandaardiseerde voedingsstopcontact ter wereld geworden.

Goed opgemerkt - in dit geval wordt PoE uitsluitend over koperbekabeling voorzien. Het betreft een slordigheid in ons persbericht. Oene-Wim Stallinga - Nexans.

@Oene-Wim,

ach ja ik had een scherp moment..... maar ja het zou zo maar verkeerd begrepen worden. Tenslotte staan zelfs op kabelniveau de ontwikkelingen bepaald niet stil, zelfs draadloos is een stimulans voor bekabeling.... En de snelheid via de kabel is nog steeds fors groter dan via draadloos, alleen wat "statischer".

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-14T15:02:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.