Detron maakt nieuwe financieringsafspraken

Euro

Ict-investeringsmaatschappij Detron ICT & Telecom Groep heeft nieuwe financieringsafspraken gemaakt met zijn huisbankier Rabobank. Het bedrijf heeft een kredietruimte afgesproken van in totaal 20,5 miljoen euro. Detron is de moedermaatschappij van de bedrijven Detron ICT Solutions, Detron Telecom Solutions, Esprit Telecom en Marviq.

De nieuwe kredietafspraken voorzien onder meer in meer werkkapitaal. De nieuwe afspraken sluiten volgens het bedrijf beter aan bij het huidige omzetniveau, dat steeg van 87 miljoen euro in 2009 tot een verwachte 120 miljoen in 2012.

Ook zijn nieuwe afspraken gemaakt over het restant van de leningen die Detron in de periode 2008 tot en met 2011 met de Rabobank is aangegaan ten behoeve van enkele overnames. In die periode nam de onderneming bedrijven over als 2e2 Integration & Services en 2e2 Skilled Resources (december 2011), Zoranet (juni 2011), Quaterra (december 2010), Kender Thijssen, XB, Squire (september 2008). Deze leningen worden vanaf nu over een nieuwe looptijd van vijf jaar afgelost. De nieuwe afspraken leiden ertoe dat de financieringsdruk voor Detron afneemt.

40 grootste dienstverleners

Detron ICT & Telecom Groep is met een verwachte omzet van circa 120 miljoen euro en zo'n vijfhonderd medewerkers één van de grootste niet-beursgenoteerde ict-ondernemingen van Nederland. In de ranglijst van de veertig grootste ict-dienstverleners van Nederland stond Detron in 2012 op de drieëntwintigste plaats. Detron beheert de gehele ict- en telefonieomgeving voor klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-29T15:56:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.