Antea blaast verkoop iCentre aan BCU af

Stekker

Antea Participaties heeft de overeenkomst inzake de voorgenomen verkoop van iCentre Group aan BCU Holding per direct ontbonden. Reden is het niet nakomen van meerdere contractuele aanbetalingstermijnen door BCU Holding, aldus Antea. iCentre is een keten van Apple-wederverkopers in Nederland. De groep realiseerde in 2011 met 26 winkels en zo'n 375 medewerkers een omzet van 170 miljoen euro.

Afgelopen maart kondigde BCU Holding iCentre over te willen nemen van investeringsmaatschappij Antea. BCU is de persoonlijke holding van Bob Ultee, topman van de verzorgingswinkelketen Sabon. De overname zou gefinancierd worden met hulp van het beursgenoteerde beleggingsfonds Brand Funding (voorheen Sabon Funding). Door de verschraalde economische marktomstandigheden kregen BCU, de grootste participant in Brand Funding, en Brand Funding de herplaatsing van de participaties, nodig voor de financiering, niet rond.

Halverwege deze maand mei besloten Antea en BCU nog het afronden van de voorgenomen transactie van iCentre uit te stellen tot uiterlijk 31 oktober 2012. Dit uitstel is inmiddels definitief afstel geworden.

Antea Participaties verstrekt sinds de oprichting in 1999 risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-29T16:52:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.