Nimble Storage opent democenter bij Switch

Switch Datacenters Amsterdam Zuidoost

Switch Datacenters Amsterdam Zuidoost

De Amerikaanse dataopslagleverancier Nimble Storage opent een democenter bij Switch Datacenters in Amsterdam. Klanten en partners kunnen daar de gecombineerde storage-, back-up- en disaster recovery-oplossing van Nimble uitproberen en trainingen volgen. Nimble beschermt data en zorgt voor beschikbaarheid van applicaties tegen lagere kosten. Nimble is geschikt voor Microsoft Exchange, SQL Server, Sharepoint, Hyper-V en VMware.

Switch Datacenters is een high-density carrier neutraal datacenter in Amsterdam Zuidoost met een portfolio aan diensten dat bedrijven in staat stelt om hun bedrijfskritische it-apparatuur te huisvesten, aan te sluiten, te onderhouden en te bewaken in een klimaatneutrale en beveiligde omgeving.

Nimble Storage combineert primaire storage, back-up en disaster recovery in één oplossing zodat de tco (total cost of ownership) wordt verlaagd. In het democenter van Switch Datacenters kunnen klanten en partners de Nimble Storage CS210 iSCSI storage array uitproberen. De Nimble Storage CS210 heeft 8 terabyte (TB) netto aan opslagcapaciteit. Nimble kan gecombineerd worden met ssd (zeer sterk random read I/O) en schrijft uitsluitend sequentieel naar sata-drives (hoge write I/O). Doordat het efficiënte gebruik van snapshots worden back-up, herstel en retentietijden, voor bijvoorbeeld een SQL, Exchange of VMware recovery, verbeterd. De Nimble Storage CS Series bieden onder andere thin provisioning, replicatie, snelle (thin) cloning en snapshots.

VMware vCenter

Nimble Storage-oplossingen zijn geschikt voor omgevingen zoals Microsoft Exchange, SQL Server, Sharepoint, Hyper-V en VMware. Nimble is ideaal voor een virtuele desktop infrastructuur (vdi). Dataopslag van Nimble heeft een compressieratio van een factor twee tot vier, waardoor de kosten voor storage dalen. Het efficiënt klonen van datastores wordt direct vanaf de VMware vCenter gebruikersinterface uitgevoerd.

Nimble Storage-oplossingen zijn gebaseerd op de zelfontworpen architectuur Cache Accelerated Sequential Layout (CASL). Nimble Storage CASL biedt in-line compressie op alle data en biedt off-site replicatie voor het repliceren van data naar een tweede Nimble Storage-array die (mogelijk) op een externe locatie staat. Bij een calamiteit zijn applicaties dus snel beschikbaar.

Detron en Nimble Strorage

Nimble Storage opende begin dit jaar een Benelux-kantoor in Amsterdam om dichter op de markt te zitten. Daarna tekende de Amerikaanse dataopslagleverancier een partnercontract met ict-dienstverlener Detron.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-30T16:13:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.