Imtech neemt het Engelse Capula over

Koninklijke Imtech neemt de Engelse technische dienstverlener Capula over. Met ruim 180 medewerkers realiseert deze onderneming een jaarlijkse omzet van bijna vijftig miljoen euro (veertig miljoen pond). Capula is actief op de markten van (afval)water, industriële procesautomatisering en ict. Volgens Imtech onderscheidt het Engelse bedrijf zich door een hoge mate van it-integratie in zijn oplossingen. Het gaat hierbij om geavanceerde controlesystemen (Scada, PLC), business intelligence, it-performancesystemen en telemetrie.

In Groot-Brittannië is technisch dienstverlener Imtech inmiddels met ruim 3300 medewerkers actief, waaronder op ict-gebied. Over de overnameprijs van Capula wordt alleen gemeld dat die circa vijf keer de brutowinst bedraagt en in contanten wordt voldaan.

Capula is opgericht in 1969. Het hoofdkantoor is gevestigd in Stone, in de regio Staffordshire in het midden van het Verenigd Koninkrijk. De onderneming is voor 74 procent eigendom van Dunedin (durfkapitaal) en voor 26 procent eigendom van het management. Capula biedt technische oplossingen op het gebied van procesautomatisering, met name rond energievoorziening, milieubeheer en de industriële olie- en gasmarkt (bijvoorbeeld voor de talloze boorplatformen in de Noordzee).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-31T09:26:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.