Ericsson: In 2017 heeft helft toegang tot 4G

In 2017 heeft 50 procent van de wereldbevolking toegang tot een 4G-netwerk en 85 procent tot een 3G-netwerk. Dit blijkt uit het tweede 'Traffic en Market report' van telecombedrijf Ericsson. Ericsson verwacht dat er in 2017 negen miljard mobiele abonnementen zijn. Eind 2011 waren dit er zes miljard.

In West-Europa waren er in het eerste kwartaal van 2012 ongeveer 450 miljoen mobiele abonnementen. Er wordt geschat dat aan het einde van 2017 hier honderd miljoen abonnementen bijkomen.

Het mobiele dataverkeer is tussen het eerste kwartaal van 2011 en 2012 verdubbeld. Er wordt verwacht dat het dataverkeer zal vervijftienvoudigen tussen 2011 en 2017. De belangrijkste redenen voor de groei zijn video en smartphones.

Verder blijkt dat het aantal mobiele breedbandabonnementen zal oplopen tot vijf miljard in 2017. Eind 2011 was dit één miljard. Ook zullen de smartphone-abonnementen stijgen naar drie miljard. In 2011 waren dit er zevenhonderd miljoen.

Alles mobiel

De belangrijkste trend die in het rapport naar voren komt, is dat alles mobiel wordt. Deze ontwikkeling komt vooral door de toenemende vraag naar het overal en altijd verbonden zijn met het internet en het gebruik van video en cloud-gebaseerde diensten. Ook de zogeheten ‘machine-to-machine' communicatie dragen hieraan bij.

'Tegenwoordig is toegang tot internet een voorwaarde voor elk apparaat', zegt Douglas Gilstrap, senior vice president en hoofd strategie bij Ericsson. 'Dit resulteert in een groeiende vraag naar mobiel breedband en een sterke toename in dataverkeer. Operators zijn erop gericht deze groei te bevorderen en een goede gebruikerservaring te bieden door middel van netwerken met een hoge capaciteit en hoge datasnelheden. Circa 75 procent van de HSPA-netwerken is wereldwijd opgewaardeerd tot een pieksnelheid van 7,2 Mbps of hoger en ongeveer 40 procent is opgewaardeerd tot 21 Mbps.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Citaat: Het mobiele dataverkeer is tussen het eerste kwartaal van 2011 en 2012 verdubbeld. Er wordt verwacht dat het dataverkeer zal vervijftienvoudigen tussen 2011 en 2017."

wat staat er eigenlijk....: in één jaar een verdubbeling; dat is in 6 jaar: 2 exp 6=64 keer zo veel... men geeft op 15 keer zo veel, dus eigenlijk staat er dat de groei over zijn hoogtepunt heen is. Dat is geheel in tegenstelling tot de huidige praktijk en de marktontwikkelingen in de tablet en super-smartphone apparaten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-06T10:52:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.