Fontys wint wereldwijde Atos-competitie

Fontys Hogeschool uit Eindhoven heeft de eerste IT Challenge van ict-dienstverlener Atos gewonnen. Deze jaarlijks terugkerende competitie werd voor het eerst gehouden in 2012. Studenten van Fontys ontwikkelde de app MultiLens waarmee evenementen vanuit verschillende posities op een mobiel apparaat gevolgd kunnen worden.

Atos stelde in zijn eerste IT Challenge een onafhankelijke jury samen met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, universiteiten en Atos zelf. De jury roemde de MultiLens-app van Fontys om zijn professionele ontwikkeling en het feit dat het direct op de markt gebracht kan worden. De jury had vooral goede woorden over voor het nut voor eindgebruikers en zakelijke partners, de technische kwaliteit en de 'wauw-factor'.

Atos Technology Operations Centre

De winnaars worden door Atos geholpen bij het opzetten van een start-up dat de app daadwerkelijk op de markt gaat brengen. Daarnaast mag het winnende team uit Eindhoven de komende Olympische Spelen in Londen bijwonen. Chris Bongers, lid van het team MultiLens van Fontys Hogeschool Eindhoven: 'We zijn ontzettend blij en vereerd met deze erkenning van Atos voor ons project. Fantastisch dat we straks naar Londen mogen om een kijkje te achter de schermen te nemen bij het Atos Technology Operations Centre.'

Atos is één van de leveranciers van de techniek bij de Olympische Spelen. De MultiLens-app zal zeer waarschijnlijk nog niet in Londen ingezet gaan worden. In MultiLens kan een gebruiker tijdens een evenement kiezen voor gratis videomateriaal geschoten door publiek of professioneel videomateriaal dat via officiële streams wordt aangeboden. De gebruiker kan zelf kiezen vanuit welke camerapositie hij een wedstrijd wilt bekijken.

Snackium en HouseFix

Fontys Hogeschool Eindhoven was samen met de Universiteit Warwick uit het Verenigd Koninkrijk en de Universiteit Mannheim uit Duitsland tot de laatste drie doorgedrongen. De Duitsers gingen er met hun app Snackium vandoor met de tweede prijs. Deze app zorgt ervoor dat een gebruiker tijdens een evenement niets hoeft te missen als hij iets te eten of te drinken wilt hebben. Met de mobiel kan iets besteld worden dat dan bij zijn zitplaats bezorgd wordt.

De Engelse studenten uit Warwick pakten met hun app HouseFix de derde prijs. Met deze app kunnen gebruikers schade aan hun huis of benodigd onderhoudswerk melden en direct contact opnemen met een aannemer die het euvel kan verhelpen.

Alle drie de finalisten hebben een Atos Diploma ontvangen voor het leveren van een buitengewone prestatie en mogen solliciteren naar een stage bij Atos.

IT Challenge

Ict-dienstverlener Atos gaat de komende jaren verder met de IT Challenge. Hierin daagt het bedrijf hogescholen en universiteiten uit om innovatieve, technische oplossingen te ontwikkelen die van toegevoegde waarde kunnen zijn voor de business. Dit jaar werden er 77 projecten bij de dienstverlener aangemeld waarvan er vijftien tot de finale werden toegelaten. Voor de komende jaren hoopt Atos meer oplossingen ingezonden te krijgen. De dienstverlener denkt dit te realiseren door actiever onderwijsinstellingen buiten Europa bij de competitie te betrekken.

De IT Challenge maakt onderdeel uit van Wellbeing@work, een initiatief van Atos met als doel het bevorderen en ontwikkelen van talent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-06T13:08:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.