ITSP neemt strategisch belang in BPMi

Ict-dienstverlener ITSP neemt een meerderheidsbelang in Microsoft-infrastructuurspecialist BPMi. De bedrijven melden niet hoeveel er voor het aandeel van 51 procent wordt betaald, alleen dat de aankoop is gefinancierd uit eigen middelen en dat ITSP geen gebruik maakt van een bankfinanciering. De 25 werknemers in de consultancy, sales en backoffice van BPMi behouden hun baan en blijven werkzaam in het pand in Hoofddorp.

Als Microsoft System Centre-expert focust BPMi zich op het volledig inrichten, beheren en beveiligen van grote serverparken. ITSP wil met het meerderheidsbelang inspelen op de groei van services uit de cloud en de stijgende vraag naar het flexibel en kostenefficiënt beheren van ict-omgevingen.

Pareto

Het belang in BPMi is niet de eerste strategische stap die ITSP zet om het dienstenaanbod uit te breiden. Eerder al nam ITSP webontwikkelaar en Microsoft-partner Pareto over. Waar ITSP en Pareto zich focussen op portals, collaboration en business intelligence, zal de knowhow van BPMi worden ingezet om aan de infrastructurele behoefte van de gezamenlijke klanten te voldoen. ITSP, BPMi en Pareto blijven zelfstandige bedrijven die nauw met elkaar gaan samenwerken.

Alle drie de organisaties hebben een eigen niche core business. BPMi richt zich op infrastructuur en cloud, Pareto op portals en collaboration en ITSP Nederland op business-strategie en business intelligence. Gezamenlijk willen de bedrijven de core bedrijfsprocessen van opdrachtgevers middels Microsoft-technologie ondersteunen. ITSP en het management van Pareto en BPMi focussen zich de komende periode op het uitkristalliseren van de samenwerking en het optimaliseren van het gezamenlijke dienstenportfolio.

Microsoft System Center

Isabel Moll, product marketing manager van Microsoft, ziet deze stap van de Microsoft-partners als een belangrijke bundeling van krachten. ‘Van alle bedrijven die wereldwijd opereren wil ongeveer tweederde deel in de nabije toekomst de cloud in. Cloud computing haalt zoveel mogelijk het menselijk handelen uit de ict-beheerprocessen en daardoor kunnen organisaties weer meer focus leggen op innovatie. De suite aan producten van Microsoft System Center speelt in op deze ontwikkeling, doordat deze technologie organisaties in staat stelt ict-activiteiten te automatiseren.'

ITSP en BPMi bezitten gezamenlijk verschillende Microsoft Gold-certificeringen, waaronder Systems Management, Server Platform, Communication, Messaging en Webdevelopment. De focus binnen BPMi zal de komende jaren liggen op het verder opleiden en ontwikkelen van de specialisten op onder meer Windows Server 2012, Hyper-V en System Center 2012.

Geen panden sluiten

De ITSP Groep bestaat nu uit zeventig medewerkers (ITSP Nederland telt dertig man, BPMi bestaat uit 25 medewerkers en Pareto heeft vijftien werknemers in dienst). De drie organisaties blijven actief in hun eigen pand: ITSP in Oude Meer, BPMi in Hoofddorp en Pareto in Zoetermeer. Er zijn geen plannen om panden te sluiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-07T11:26:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.