HP en F5 versnellen uitrol cloud-applicaties

Ict-leverancier HP en netwerkleverancier F5 gaan samenwerken om bedrijven technologie te bieden om sneller cloud-applicaties uit te kunnen rollen. De technologie biedt ondernemingen de mogelijkheid om beleidsmatige orkestratie van applicaties, netwerk en gebruikersinstellingen te organiseren. Hierdoor wordt handmatige configuratie vermeden en kunnen applicaties binnen minuten in plaats van maanden worden uitgerold.

HP werkt hiervoor samen met F5 om oplossingen aan te bieden die applicaties en netwerken convergeren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van single-pane-of-glass management via HP Intelligent Management Center. De nieuwe oplossingen zijn gebaseerd op de integratie van HP Virtual Application Networks technologie, die netwerken virtualiseert en netwerkconfiguratie automatiseert. Tevens is met F5's application delivery networking (adn)-technologie hetzelfde mogelijk voor de configuratie van applicaties.

Overbodig

De implementatie van applicaties in een typisch datacenter vereist maanden van planning en handmatige 'device bij device'-configuratie binnen meerdere lagen van de netwerkinfrastructuur. Ook applicaties moeten langdurig en gedetailleerd geconfigureerd worden, onder andere het instellen van gebruikerprofielen voor zowel zakelijke als persoonlijke apparatuur. Een standaard datacenter netwerk vereist meer dan 250.000 handmatige command lines voor een juiste netwerkimplementatie en meer dan honderdduizend handmatige applicatieconfiguratiestappen die tijdrovend en foutgevoelig zijn. Aangezien de industrie steeds meer richting de cloud en andere dynamische omgevingen beweegt, wordt de handmatige configuratie van netwerken en applicaties snel overbodig.

HP Virtual Application Networks voorziet organisaties van een gevirtualiseerde en uitgebreide blik op het netwerk. Hierdoor kunnen stugge bedrijfsnetwerken getransformeerd worden tot een programmeerbaar, multitenant en applicatiebewust virtueel netwerk. Door gebruik te maken van software netwerk technologieën, zoals OpenFlow en het gebruik van templates, levert HP Virtual Application Networks een geautomatiseerde en beleidsmatige aanpak op het gebied van netwerk configuratie.

Dynamische infrastructuur

F5's portfolio van adn-oplossingen helpt klanten met het uitrollen van applicaties binnen hun gehele ict-infrastructuur te beheren. Op deze manier zijn klanten in staat om te voldoen aan de on-demand bedrijfsbehoeften, waardoor applicaties veilig, snel en beschikbaar blijven. F5's adn-oplossingen creëren een dynamische infrastructuur die prestatie en beschikbaarheid van fysieke en virtuele machines maximaliseert en applicatieverkeer tussen de verschillende apparatuur beheert.

HP en F5 leveren geteste en gevalideerde oplossingen voor het gebruik van Microsoft Exchange 2010, servervirtualisatie en calamiteitherstel. Dit in enkele minuten voor de gehele onderneming terwijl de prestaties van de virtuele machine worden vertienvoudigd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-08T11:28:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.