Dell Storage Forum

Dell komt met nieuwe datacenter-oplossingen

Ict-leverancier Dell heeft op zijn Dell Storage Forum in het Amerikaanse Boston een reeks nieuwe datacenteroplossingen aangekondigd. Het gaat om Dells eerste storage blades op basis van EqualLogic, geconvergeerde oplossingen van EqualLogic, PowerEdge en Force10, EqualLogic-software, Dell vStart 1000 en twee migratiediensten voor planning en data.

In de nieuwe Dell-oplossingen komen zaken als storage, servers, networking en ict-management bij elkaar. De nieuwe datacenteroplossingen zijn onderdeel van Dells Fluid Data-architectuur. De Dell EqualLogic PS-M4110 Blade Arrays bieden klanten de functionaliteit van EqualLogic-arrays, maar dan ondergebracht in een Dell PowerEdge M1000e blade chassis. In de nieuwe blade arrays worden de elfde en twaalfde generatie PowerEdge-baldeservers gecombineerd met Dell Force10 of PowerConnect-netwerkswitches.

Dells eerste storage blade arrays zijn in hoge mate gevirtualiseerd, kunnen de prestaties en capaciteit geschaald worden bieden automatische load balancing om prestaties te optimaliseren en kosten te verlagen. De nieuwe EqualLogic-blade arrays kunnen in minder dan een uur geconfigureerd worden en bieden volgens de leverancier de dubbele capaciteit.

10 GbE-datacenteroplossing

Dell komt ook met een Converged Blade Data Centre-oplossing. Hierin worden de nieuwe EqualLogic-blade arrays gecombineerd met de meest recente PowerEdge 12th generation M420-bladeservers en Dell Force10 MXL-switches. Dell claimt dat dit de eerste vooraf geteste en gecertificeerde 10 GbE-datacenteroplossing is in een Dell PowerEdge M1000e-blade chassis.

De nieuwe EqualLogic-blade arrays en Dell Converged Blade Data Centre-oplossing worden gecompleteerd met nieuwe uitgaven van EqualLogic-software die storage area networks (san's) integreert met hosts en applicaties. Door het all-in-one softwarelicentiemodel beschikken de storagesystemen van EqualLogic over alle ondersteunende software en gereedschappen. De nieuwe software bestaat uit EqualLogic Array Software 6.0, EqualLogic SAN Headquarters 2.5 en EqualLogic Host Integration Tools for Microsoft 4.5.

vStart 1000

Dell komt ook met een nieuwe ster aan het vStart-firmanent. vStart-systemen beschikken over servers, storage, networking en beheertools om een gevirtualiseerde it-omgeving te realiseren. Dell vStart 1000 is speciaal ontwikkeld voor de Deel Private Cloud en biedt klanten ict-diensten voor het snel realiseren van een voorgeïnstalleerde, gevirtualiseerde en private cloud-infrastructuur die een lager risico biedt door de uitgeprobeerde, geteste en gecertificeerde configuratie.

vStart 1000 beschikt over Compellent-storage en is op de netwerktechnologie van Force10 gebaseerd. Het bevat ook de VIS Creator cloud automation software. Het werkt ook samen met de Microsoft Fast Track Private Cloud, die gevalideerd is met Microsoft System Center 2012. Door de nieuwe PowerEdge M620, Dell Force10-networking en Compellent fibre channel storage biedt vStart 1000 een bedrijfskritische applicatie en een private cloud-platform dat zich volgens Dell onderscheidt op basis van schaalbaarheid, betrouwbaarheid en prestaties.

Migratiediensten

Dell heeft ook zijn Data Migration Planning en Data Migration Services aangekondigd. Hiermee worden klanten ondersteund om over te stappen naar de nieuwe EqualLogic-blade arrays en Dells storageportfolio. De migratiediensten zorgen voor een minimaal risico, brengen de migratietijd van data terug en bevorden besparingen.

De EqualLogic PS-M4110 Blade Arrays, Dell Converged Blade Center-oplossing, EqualLogic Array Software 6.0 and SAN Headquarters 2.5 komen beschikbaar in het derde kwartaal van 2012. EqualLogic Host Integration Tools for Microsoft 4.5 komt dit jaar op de markt. Dell vStart 1000-oplossingen komen wereldwijd in juli beschikbaar. De Dell Data Migration Planning and Data Migration Services zijn per direct beschikbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Samenvatting: er hebben weer wat mensen op wat knoppen op de marketing machine gedrukt.

Quote:

Dell claimt dat dit de eerste vooraf geteste en gecertificeerde 10 GbE-datacenteroplossing is in een Dell PowerEdge M1000e-blade chassis.

Nogal wiedes, er passen alleen maar Dell Blades in een Dell Chassis...

Ik ben heel benieuwd hoe de nieuwe ontwikkelingen uit de bus gaan komen.

HP en IBM zijn wat dat betreft een klein stapje verder geweest dan Dell, maar met deze aankondiging is Dell weer helemaal bij. De P4000 Blades van HP krijgen nu een directe concurrent, en de nieuwe PureSystems van IBM ook.

Al met al weer een stap ik de goede richting van Dell.

vStart 1000 is op zich wel een erg leuk product. Een soort van instap converged infrastructuur zoals we de Flexpods/V-Blocks al kennen.

Het kan best een succesvolle uitbreiding zijn, omdat hiet natuurlijk een heel ander prijskaartje aan komt te hangen. En dat hier een markt voor is of voor komt wordt bevestigd door IBM ( Puresystems ) en EMC ( VSpex).

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-11T22:30:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.