Dell Storage Forum

Dell komt met unified storage-oplossingen

Ict-leverancier Dell breidt zijn Fluid Data-architectuur uit met unified storage-oplossingen. Een nieuw Compellent-platform zorgt voor geoptimaliseerder opslag op een enkel platform, Fluid File System komt met nieuwe replicatie- en dataprotectie-oplossingen, AppAssure 5.0 biedt een nieuwe architectuur voor applicatie- en databescherming en met Brocade wordt een nieuwe 16 GB Fibre Channel-switch in de markt gezet.

Op het Dell Storage Forum in het Amerikaanse Boston kondigde de ict-leverancier de nieuwe oplossingen aan voor zijn Fluid Data-architectuur. Hiermee kunnen klanten efficiënter hun data beheren en hun bedrijfsinformatie beschermen. Na de introductie van Dell Fluid File System in 2011 komt het bedrijf nu met een update door de introductie van de nieuwe Dell Compellent FS8600 NAS. Door de integratie van van Fluid File System in de Compellent-architectuur krijgen klanten de mogelijkheid om de mogelijkheden van de drie storagemerken Compellent, EqualLogic en PowerVault te combineren.

Compellent SC8000 en FS8600

De nieuwe Compellent-arrays SC8000 en FS8600 zijn ontwikkeld om de Total cost of ownership te verlagen door het beheer van een gevirtualiseerde, schaalbare pool van disks. De Dell Compellent SC8000 is gebaseerd op het 64-bit Compellent Storage Center 6.0-besturingssysteem. Het is gebouwd op de bestaande SC40 Compellent-architectuur die een 99,999 procent beschikbaarheid garandeert.

De Dell Compellent FS8600 levert high-performance, scale-out file storage dat integreert met Dell Compellent automated tiering, zodat een efficiënte san of nas in één oplossing gerealiseerd wordt. Hierdoor kan goed worden ingespeeld op de groei van de hoeveelheid data en kosten beheersbaar blijven doordat er naar één petabyte kan worden opgeschaald.

Nas-systemen

Dell komt ook met de nieuwe nas-oplossingen EqualLogic FS7600 en FS7610 en de PowerVault NX3600 en NX3610. De FS7600 (1 GbE) and FS7610 (10 GbE) systemen integreren nieuwe of bestaande EqualLogic PS Series-omgevingen en bieden ondersteuning voor asynchrone replicatie. File en block storage are worden geregeld via de EqualLogic Group Manager en kunnen 509 TB schalen.

De PowerVault NX3600 (1 GbE) and NX3610 (10 GbE) zijn unified storage-systemen die ondersteuning bieden voor 10 GbE-san-connectiviteit en verruimen de mogelijkheden van de eerdere NX3500. Eén PowerVault NX3600-systeem kan 576 TB ruwe capaciteit schalen. De dual NX3610-oplossing kan gelijktijdig twee appliances tot wel 1 PB schalen.

AppAssure 5.0

In minder dan vier maanden na de overname van AppAssure (LINK) kondigt Dell AppAssure 5.0 aan. Dit helpt klanten met het beschermen van hun bedrijfsinformatie. Nieuwe mogelijkheden zijn een grotere schaalbaarheid door het gebruik van vernieuwde architectuurobjecten gebaseerd op data repository om grotere datasets te back-uppen en beveiligen. De oplossing beschikt over ingebouwde, Block-level deduplicatie en replicatie en kan automatische de opslagcapaciteit aanpassen bij back-ups of het verlagen van de wan-bandbreedte.

Brocade 16 GB Fibre Channel Switch

Dell komt ook met de Dell Brocade DCX 6505, een nieuw entry-level 16 GB Fibre Channel-switch als aanvulling op de mid-range Brocade 6510 en Brocade 8510 SAN backbone. In deze oplossing zijn de Dell Fluid Data-architectuur en de Brocade 16 GB Fibre Channel-infrastructuur gecombineerd waardoor Compellent-klanten meer flexibiliteit, betrouwbaarheid en eenvoud aan hun san-omgevingen kunnen toevoegen.

De Dell Compellent FS8600, EqualLogic FS7600 en FS7610 en PowerVault NX3600 en NX3610 komen de tweede helft van 2012 beschikbaar. De Dell Compellent SC8000 komt nog deze maand beschikbaar. AppAssure 5.0 is is al in het Engels beschikbaar en de Brocade DCS 6505 komt wereldwijd in juni 2012 op de markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit zijn zeer tactische en slimme uitbreidingen/toevoegingen van Dell.

De toevoeging van een volwaardige NAS oplossing in de Compellent storage lijn is iets waar natuurlijk al langere tijd vraag naar was.

En AppAsure vult natuurlijk het gat in waar Dell al jaar en dag voornamelijk Symantec en CommVault voor gebruikt(e). Eigen producten betekenen een lagere costprice en dus meer marge. Ik ben benieuwd wat de gevolgen voor Symantec en CommVault hier voor gaan zijn.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-12T14:30:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.