Xerox kiest Netapp als dataopslagsysteem

Ict-partner Detron helpt mee aan inrichting virtuele werkplek

Detron ICT Solutions verzorgt voortaan als nieuwe ict-partner van Xerox de dataopslag bij het printerconcern. Daarbij heeft het Veenendaalse bedrijf het oude IBM-storagesysteem bij Xerox vervangen door een krachtiger NetApp-omgeving. Met deze opstelling wil Xerox in zijn logistiek centrum in Venray ook het nieuwe werken invoeren. In een proefproject krijgen 350 van de 600 pc-gebruikers een virtuele werkplek aangeboden.

De nieuwe dataopslaginfrastructuur is bedoeld voor de vestiging Xerox Manufacturing Nederland in Venray en de nabijgelegen tonerfabriek. Xerox Manufacturing Nederland is het Europese logistieke centrum voor onderdelen en consumentenproducten (zoals toners en photoreceptors). Het printerconcern grijpt de vervanging ook aan om er het nieuwe werken in te voeren. In eerste instantie krijgen 350 van de 600 pc-gebruikers een virtuele werkplek. Daarbij gaat het om standaard-kantoorwerkplekken. Slaagt dit proefproject dan volgen ook de andere uitgebreidere werkplekken. Ook bekijkt het bedrijf dan of een soortgelijke opzet ook binnen andere Xerox-vestigingen toepasbaar is.

Gespiegeld

Bij het logistieke centrum van Xerox liggen ruim 80.000 artikelen op voorraad. De ondersteunende order- en warehousemanagementsystemen draaien binnen een OpenVMS-omgeving. Alle gebruikersdata en data binnen deze voorraadketen (supply chain) werden opgeslagen in twee aparte omgevingen: een storage area network (san) met IBM Metrocluster in een gespiegelde opstelling tussen de twee locaties, en een aparte omgeving voor de data binnen het OpenVMS-systeem. Deze eveneens gespiegelde omgeving draait op een MSA1000 van HP. Dit VMS-systeem, die de logistieke operaties aanstuurt, kon niet worden geïntegreerd met de IBM-omgeving.

Metrocluster

De capaciteit van de oude IBM-hardware was voor Xerox niet meer voldoende. Het bedrijf wilde een nieuw data-opslagsysteem waarbij zowel de capaciteit als de prestaties en de stabiliteit van het systeem verbeterd zouden worden. Met hulp van Detron ICT Solutions, waarmee een strategische partnerschap is aangegaan, is de nieuwe omgeving na uitvoerig testen ingericht. Daarbij gaat het om een Netapp 3210 Metrocluster in twee datacentra (met circa 6 km ertussen) van Xerox.

Zo'n metrocluster bestaat uit twee zware opslagsystemen die op afstand van elkaar staan maar fungeren als één systeem. Bij storing of uitval is er een directe continuïteit van de applicaties en de data. De logistieke systemen werken bijvoorbeeld met Oracle-databases en VMware hosts die gekoppeld zijn aan het Netapp Metrocluster.

Met het oog op het nieuwe werken is de Netapp-omgeving door middel van het cachegeheugen gesized (ten behoeve van bootstorms) op de toekomstige 'virtual desktop infrastructuur' (vdi) met zo'n zeshonderd gebruikers. Bij deze vdi is gerekend op circa 20-30 GB per gebruiker.

Meer data en sneller

Door efficiënter gebruik van de disks en de deduplicatie-oplossing van NetApp kan Xerox dertig procent meer data kwijt, meldt Wiel van de Pasch, technical services manager van de printerfabrikant. Een groot aantal kritische database-applicaties werkt vier keer sneller dan voorheen. De nachtelijke processen zoals backup en interfacing van grote hoeveelheden data naar een rapportagesysteem zijn versneld zodat dit nu eenvoudig uitgevoerd kan worden, aldus Van de Pasch.

Het ligt in de bedoeling om later de opslag voor de OpenVMS-omgeving te integreren, waarbij ook de MSA1000 van HP wordt vervangen door de NetApp-oplossing. Van de Pasch wil ook een CommVault-oplossing invoeren die voorziet in backup to disk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-11T06:51:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.