Terremark en EMC bundelen cloudkrachten

Datacenterleverancier Terremark en opslagspecialist EMC gaan hun gezamenlijke klanten voorzien van cloudgebaseerde producten en diensten. Daarvoor hebben beide bedrijven een samenwerkingsovereenkomst getekend. De cloudoplossingen draaien op het wereldwijde netwerk van Terremark en zijn gebaseerd op de kerntechnologie van EMC voor opslag, back-ups en replicatie. EMC verleent Terremark de status van Platinum Service Provider.

In het kader van de samenwerking zal Terremark zijn private cloudaanbod standaardiseren op de infrastructuurtechnologie van EMC. Daarnaast gaat het bedrijf zijn klanten publieke en hybride cloudoplossingen op basis van de technologie van EMC aanbieden.

Terremark , een dochteronderneming van telecomaanbieder Verizon, kan met de partnerstatus van Platinum Service Provider profiteren van het EMC VelocityTM Service Provider Partner Program. Dit programma biedt hulpmiddelen en methodieken voor partnerbeheer en verkooptools en marketingondersteuning waarmee dienstverleners clouddiensten op basis van de technologie van EMC kunnen implementeren.

Schiphol

Terremark opende vorig jaar september een nieuw datacenter van 2700 vierkante meter met een network access point (nap) op Schiphol. Dit nap is direct verbonden met de glasvezelring van Schiphol Telematics en maakt deel uit van Terremarks Europese netwerk van ruim tien datacenters, die de basis vormen voor ict-dienstverlening aan klanten over de hele wereld. Via dit netwerk voorziet het bedrijf zijn klanten van cloudinfrastructuur, beveiligingsoplossingen en ict-infrastructuurdiensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-13T11:03:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.