Eurofiber levert glasvezel aan Witteveen+Bos

Dit artikel delen:

Glasvezelleverancier Eurofiber levert voor het nieuwe datacommunicatienetwerk van ingenieursbureau Witteveen+Bos een glasvezelverbinding. Dat verbindt de Nederlandse vestigingen van Witteveen+Bos met het hoofdkantoor in Deventer, op basis van een bandbreedte van 100 Mbps, het tienvoudige van het oude netwerk. Ook een Nederlandse dochteronderneming en de Belgische vestiging worden ontsloten.

Witteveen+Bos voert multidisciplinaire projecten uit, waarbij medewerkers van verschillende vestigingen van het ingenieursbureau samenwerken. Voorbeelden van projecten zijn de Amsterdamse Noord-Zuidlijn en de tweede Maasvlakte in Rotterdam. Medewerkers kunnen met het nieuwe datanetwerk grote gegevensbestanden als CAD-tekeningen uitwisselen en grote hoeveelheden data up- en downloaden van internet.

Ook de automatiseringsafdeling van het ingenieursbureau profiteert van het snellere netwerk, doordat back-up-, support- en beheerwerkzaamheden sneller worden uitgevoerd. Daarbij beschikt het Witteveen+Bos over voldoende bandbreedte om zijn automatiseringsomgeving te centraliseren. Dit maakt het mogelijk te besparen op de aanschaf, het beheer en onderhoud van systemen en om in de toekomst gebruik te maken van toepassingen als ip-telefonie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-19T13:50:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.