T-Systems rust datacentra uit met VMware

T-Systems en VMware hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. In dit kader heeft T-Systems het virtualisatieplatform van VMware geïmplementeerd in zijn eigen datacentra. Het bedrijf biedt klanten daarbij VMware vCloud Datacenter Services. Klanten die in hun eigen datacenter VMware toepassen, kunnen als dat nodig is binnen enkele minuten extra it-capaciteit vanuit de datacentra van T-Systems bijschakelen. Dat gebeurt via de cloudinfrastructuurproducten van VMware.

VMware heeft na uitgebreide testprocedures T-Systems hiervoor een certificering gegeven. Volgens de it-dienstverlener hebben it-afdelingen van grote bedrijven en organisaties, waar vaak VMware-technologie voor virtualisatie wordt gebruikt, behoefte aan een backup-voorziening om op elk gewenst moment it-capaciteit te kunnen toevoegen. T-Systems biedt als externe dienstverlener met VMware vCloud Datacenter Services de mogelijkheid aan om dit op een gecontroleerde en veilige manier te regelen.

'De samenwerking met VMware maakt het voor it-afdelingen mogelijk om met slechts een druk op de knop gevirtualiseerde servers te verplaatsen van hun eigen datacenter naar een door T-Systems opgezette en beheerde cloudomgeving', zegt Jerry Boezel, algemeen directeur T-Systems Nederland en België.

T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken. De Duitse ict-gigant wil de komende jaren op het gebied van cloud computing samen optrekken met moederbedrijf Deutsche Telekom en klanten allerlei nieuwe clouddiensten bieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het is een interessante cloud-achtige infrastructuur van T-Systems, nu voor de afronding er nog even VoIP-hosting en sync-services aan toe voegen.....

Leuke reactie voor iemand die Oberman heet.... Belangen in de zaak?

Leuke reactie voor iemand die Oberman heet.... Belangen in de zaak?

@Geinig anoniempje
nee zeg dan kan je beter mee doen aan de staatsloterij

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-20T08:30:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.