CZ Zorgverzekeraar kiest voor HP-cloud

CZ, de derde grootste zorgverzekeraar van Nederland, heeft HP Converged Infrastructure gekozen als basis voor zijn cloudomgeving. CZ’s bedrijfskritische applicaties worden gemigreerd naar een private cloud van HP. De verzekeraar moest zijn datacentrum moderniseren om te blijven voldoen aan strikte EU-regelgeving op het gebied van gegevensbescherming. Met de keuze voor de cloud verwacht CZ een flexibel en veilig platform in gebruik te kunnen nemen dat toekomstige groei kan opvangen.

Met HP is een vijfjarig contract gesloten. De beveiligde private cloud solution van CZ is ontworpen, ingevoerd en geleverd door HP Technology Services. Het is gebaseerd op een dual-redundant datacenter, uitgerust met een HP Cloudsystem Matrix en HP 3PAR P10000 V800 Storage-systeem. Hiermee, beweert HP, wordt continuïteit gegarandeerd en worden eventuele calamiteiten direct hersteld.

Het platform wordt centraal beheerd. Twee HP Storeonce B6200 Backup-systemen zorgen voor een backup van alle gegevens. Datadeduplicatiesoftware, ontwikkeld door HP Labs, verwijdert dubbelingen in de gegevens van klantinformatiesystemen. Daarmee zegt CZ een twintig keer zo grote hoeveelheid schijfruimte te creëren. Volgens de zorgverzekeringsmaatschappij kan daardoor de bescherming van gegevens efficiënter worden uitgevoerd. De schaalbare HP Storeonce B6200 Backup-systemen faciliteren tevens CZ's groeiende hoeveelheid gegevens en vereenvoudigen het beheer. HP 5800-netwerkswitches moeten zorgen voor de benodigde bandbreedte voor veilige en snelle communicatie binnen de gehele CZ-organisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Toch weer een mooie prestatie, waar Quint trots op kan zijn!

Leuk die reclame van Ing. Wijnand Kamerling MBA COP
Principal Consultant at Quint Wellington Redwood.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-20T12:08:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.